hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rauf Denktaş taburcu oldu

    Rauf Denktaş taburcu oldu
    expand

    Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde uzun süredir tedavi gören ve sağlık durumu iyiye giden KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş hastaneden taburcu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doktorlar Rauf Denktaş'ın sağlık durumunun daha iyi olduğunu, hiçbir cihaza bağlı olmadığını, ağızdan beslenebildiğini ve konuştuğunu belirtti.

    KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş ise Dektaş'ın rahatsızlanması ile başlayan süreçte Gerek Anavatan Türkiye'deki siyasi yetkililer Gerekse TC Genelkurmay Başkanlığı'nın Kurucu Cumhurbaşkanına gerekse KKTC 'de tedavi gördüğü YDÜ ) Hastanesi'ndeki doktorlarına ve Tüm Türk halkı adına gösterilen yoğun ilgiden dolayı herkese teşekkür etti.

    24 Mayıs'ta beyin kanaması geçiren ve sol tarafı felç olan Denktaş, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından rehabilitasyon süreci için 8 Temmuz'da Ankara'ya, Genelkurmay Başkanlığı Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülmüştü.

    Rauf Denktaş, tedavisine Ankara'da Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) devam edilirken, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin boşaltılması için 25 Ağustos'ta ameliyat edilmiş, 30 Ağustos'ta da KKTC'ye getirilerek YDÜ Hastanesi'nde tedavisine devam edilmişti.

    Denktaş, beyinle kafatası arasındaki kan birikiminin artması nedeniyle 5 Eylül'de YDÜ Hastanesi'nde yeniden ameliyat edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow