hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşgalcilere Jackson Browne desteği

    İşgalcilere Jackson Browne desteği
    expand

    Amerikalı ünlü müzisyen ve siyasi aktivist Jackson Browne, başkent Washington'da "Wall Street'i İşgal Et" eylemcilerine destek amacıyla ücretsiz bir konser verdi.

    Konser, başkentteki "Washington'ı İşgal Et" gruplarından biri olan, Özgürlük Meydanı'ndaki protestocuların kampının olduğu alanda düzenlendi.

    Browne, protestocular tarafından 2 binden fazla plastik şişe ve poşetle yapılan yılbaşı ağacının önünde konser verdi.

    Medyanın yoğun ilgi gösterdiği Browne'ın konserini, Wall Street protestocularının yanı sıra civardaki Amerikalılar da izledi.

    Browne'ın, "Wall Street'i İşgal Et" hareketi için bestelediği "Battle for the Future" adlı şarkısını da seslendirdiği konser, izleyenlerden alkış aldı.

    Konserin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Browne, bu konseri düzenlemekteki amacının, Özgürlük Meydanı'ndaki "Washington'ı İşgal Et" grubuyla dayanışma mesajı vermek olduğunu söyledi.

    Browne, "İnsanlar, inandığınız bir dava uğruna harekete geçtiklerinde, onların yanında olmanız, yalnız olmadıklarını bilmelerini sağlamanız gerekir.

    Müzik, mesajların taşınmasında yardımcı olur, insanları motive eder" dedi.

    "Wall Street'i İşgal Et" eylemcilerine destek verdiğini ve şarkılarıyla bunu göstermek istediğini ifade eden Browne, eylemcilerin verdiği mesajların Amerikan halkından geniş destek gördüğünü düşündüğünü belirtti. Browne, "İnsanlar, eşitsizliklerin son bulmasını, paranın siyasetten elini çekmesini, hükümetin büyük işletmeler yerine halkın ihtiyaçlarını ele almasını istiyor" diye konuştu.

    ABD'de Wall Street'in ve gelir dağılımındaki dengesizliğin protesto edildiği "Wall Street'i İşgal Et" hareketinin yakında yapması beklenen müzik albümünde de şarkısı yer alacak olan Browne, geçen hafta da New York'taki Zuccotti Parkı'nda bir konser vermişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow