hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Beşiktaş altını" yolda...

    Beşiktaş altını yolda...
    expand

    Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) 108. kuruluş yıldönümü dolayısıyla 108 "özel" hatıra altını hazırlanacak.

    Beşiktaş, hatıra altın basımı için İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) ile anlaşma imzaladı.

    Basılacak altınların arka yüzünde kuruluşundan bugüne kulüp için o yılın önemli bir olayı işlenecek. Her biri diğerinden farklı olacak 108 altın için siparişler alınmaya başlandı.

    İAR Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Halaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Fenerbahçe için altın basımı gerçekleştirdiklerini, şu anda Bursaspor ve yaptıkları anlaşma kapsamında Beşiktaş için 1, 2,5, 5 ve 10 gramlık altınlar bastıklarını hatırlattı.

    Kulüpler için altın basmanın önemli bir olay olduğunu ifade eden Halaç, "Bize hatıra altın veya kulüp altını basımı için başka Türk kulüplerinden de gelen talepler var, inceliyoruz. Kulüplere olan altın basımı işi için uluslararası arenada görüştüğümüz takımlar da bulunuyor. ABD'de büyük bir basketbol takımına hatıra gram altın yapmak üzere görüşmelerimiz var. Sonuca yaklaşmak üzereyiz" diye konuştu.

    "Kırdığımız kalıbı belki hatıra olarak altını alan kişiye verebiliriz"

    Özcan Halaç, Beşiktaş Kulübü'nün 108. yılı dolayısıyla basımını yaptıkları gram altınlar dışında her biri diğerinden farklı olacak 108 altının basımını gerçekleştireceklerini ifade ederken, şunları kaydetti:

    "Bu altınların ön yüzü aynı olacak. Arka yüzünde ise kuruluşundan bugüne Beşiktaş'ın her yılıyla ilgili önemli bir olay betimlenecek, işlenecek. Her bir altının seri numarası olacak ve değeri de arkasında betimlenen o yılın olayına göre değişecek.

    Çoğu insan parasına bile bakmayacak. 'Bu altından benim de olmalı' diyecek. Her bir altının benzeri olmayacak. Her kalıpta bir altın basıp o kalıbı kıracağız, bir daha yapılmayacak. O kalıbı da belki hatıra olarak altını alan kişiye verebiliriz. 31,1 gramlık bu altınlar için takımın taraftarı olan işadamlarından talepler gelmeye başladı. Talepleri biriktiriyoruz. Satış gelirinden Beşiktaş Kulübü payını alacak."

    108 altını kısa bir süre sonra satışa sunacaklarını, internet sitelerinde duyurusunu yapacaklarını bildiren Halaç, 48. kuruluş yılı dolayısıyla Bursaspor ile de benzer bir projeyi hayata geçirme durumu bulunduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow