hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    500 özürlü işe yerleştirilecek

    500 özürlü işe yerleştirilecek
    expand

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Ankara'da ihtiyaç olan 500 kadroya özürlüleri yerleştirmek için ayaklarına gidecek.

    İŞKUR Ankara İl Müdürü Talip Altuğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İŞKUR'un Türkiye'de ilk kez "mobil ofis" adı verilen bir uygulamayı Ankara'da başlattığını belirterek, bu uygulamayla kurum tarafından kiralanacak minibüsle psikolog, iş danışmanı ve kurum görevlilerinin İŞKUR'a gelemeyen özürlülerin evlerine gideceğini söyledi.

    Uygulamanın gelecek hafta başlayacağını ifade eden Altuğ, şunları kaydetti:

    "18-30 yaş arasındaki özürlülük oranı yüzde 40'ın üzerinde olan kişileri, Özürlüler Federasyonu ve muhtarlıklarla yapacağımız görüşmeler sonucunda belirleyeceğiz. Daha sonra psikolog, iş danışmanı ve kurum görevlilerimiz, kiralayacağımız minibüsle onların evlerine gidecek.

    Burada psikolog yardımıyla iş danışmanlarımız özürlü vatandaşımızın ilgi ve yeteneğini belirledikten sonra kurum görevlilerimiz, bu kişilerin kayıtlarını alarak uygun işe yerleştirilmesini sağlayacak."

    Özürlü vatandaşların ayaklarına giderek verilecek hizmetle Ankara'da ihtiyaç olan 500 özürlü kadrosuna bu kişilerin yerleştirileceğini anlatan Altuğ, "Böylece kentimizdeki özürlü eleman açığını kapatmış olacağız" dedi.

    İlçe ve beldelere de gidecekler

    Mobil ofis uygulamasıyla sadece kent merkezinde değil, ilçe ve beldelerdeki özürlü vatandaşların evlerine gidileceğini ifade eden Altuğ, kamu kurumlarında yüzde 4, özel iş yerlerinde de yüzde 3 özürlü çalıştırılma zorunluluğu nedeniyle ortaya çıkan özürlü işçi açığını kapatacaklarını kaydetti.

    Özürlü vatandaşların aynı zamanda "Alo 170"i aramaları halinde de evlerine gidebileceklerini bildiren Altuğ, "ankaraişkur.gov.tr" e-posta adresinden ve İŞKUR'un internet sitesinden iş başvurularını yapabileceklerini anımsattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow