hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EBK, yeni franchising yatırımcı arıyor

    EBK, yeni franchising yatırımcı arıyor
    expand

    Halka doğrudan satış yapmak üzere franchising yöntemiyle 17 ilde toplam 100 şube açtırmak için duyuruya çıkan Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğü, başvuruları uygun görülmeyen veya tamamlanamayan, İstanbul'daki bazı ilçeler ile İzmir, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Samsun'da eksik kalan mağazalar için yeni başvurular alacak.

    Bu illerde, EBK'dan franchising almak isteyen yatırımcıların, 10 Mayıs günü mesai saati bitimine kadar EBK'ya başvurması gerekiyor.

    EBK'dan yapılan duyuruya göre, İstanbul'da Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenyurt, Pendik, Tuzla, Maltepe, Sarıyer ilçeleri ile İzmir, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Samsun'da eksik kalan "francheseeler" için yeni başvurular alınacak.

    Mağaza olabilecek yerler için; gıda maddelerinin yoğun satılabileceği, ana cadde ve bulvar üzerinde, insan hareketinin fazla olduğu, 80 metrekare ve üzeri özelliklere sahip başvurular değerlendirilecek. Şartnameler, 50 lira bedel ile edinilebilecek.

    EBK, kendi ürettiği et ve et ürünlerini satmak üzere franchising sistemi ile 100 mağazanın açılması için şubat başında duyuru yapmıştı.

    Franchising yöntemi ile İstanbul'da 50, Ankara'da 20, İzmir'de 5, Bursa'da 4, Kocaeli'de 3, Adana, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Mersin, Samsun'da 2'şer, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Sakarya, Trabzon'da birer mağaza açılacak.

    Franchising yöntemi ile şube açtırmak için şubat başından itibaren yaptığı duyuruya istinaden 480 başvuru gelmişti. Şimdiye kadar şartları uygun bulunan yaklaşık 60 girişimci ile sözleşmeler imzalanırken, Ankara'da Demetevler ve Keçiören-İncirli mağazaları hizmete girdi.

    Yapılan başvurularda uygun bulunmayan yerler için, 10 Mayıs günü mesai saati bitimine kadar yeni başvuru alınacak.

    EBK, franchising için başvuran girişimcilerin mağaza olarak kullanmak istedikleri yerleri inceliyor ve uygun olup olmadığına bakıyor ve uygun bulunan yerlerle ilgili sözleşme imzalanıyor. Mağaza açmak için başvuran girişimcilerden, mağaza başına, Ankara ve İzmir'de 80 bin lira, İstanbul'da 100 bin lira, diğer illerde ise 60 bin lira giriş bedeli isteniyor.

    Franchising olan bayilere, yüzde 8-15 arasında indirimli fiyat ile ürün verilecek. Kurum araçları ile yapılan ürün sevkıyatlarından taşıma ücreti alınmayacak. Yetkililer, kurumun et dağıtım sistemini kurma imkanlarına göre bayilik sözleşmelerinin imzalandığını söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow