hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüpraş işçisi 4 saatliğine iş bıraktı

    Tüpraş işçisi 4 saatliğine iş bıraktı
    expand

    Tüpraş'ta işveren ile Petrol-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması ve tarafsız arabulucudan da sonuç alınamaması üzerine işçiler, bugün saat 08.00'de vardiyaya girmeyerek 4 saat süreyle işi bıraktı.

    Tüpraş işçileri bu sabah saat 08.00'deki vardiyaya girmeyerek 12.00'ye kadar işbaşı yapmayacaklarını bildirdiler. Toplam bin 300 çalışanı olan, Genel Müdürlüğün de bulunduğu Tüpraş İzmit Rafinerisi  önünde bekleyen işçiler adına konuşan Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ali Ufuk Yaşar, anlaşmazlığın Yüksek Hakem Kurulu'na gidilmeden çözümlenmesini istediklerini söyledi.

    Bu sabah saat 08.00'deki vardiyaya girmeyen ve 4 saatliğine işi bırakan Tüpraş işçileri, İzmit Rafinerisi önündeki alanda bulunan gölge yerlerde çimenlere uzanarak saatin 12.00 olmasını bekledi. İşçiler, 73 maddeden 60'ında anlaşma sağlandığını, 13 maddenin geçmediğini, belirterek, "Sendika yüzde 16 zam istedi, işveren yüzde 4  teklif ediyor. Bunu işçiler kabul etmediği için sendika da diretiyor" dediler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow