hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trump'ın özel temsilcisinden TSK'nın Sincar'ı vurmasıyla ilgili açıklama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, TSK'nın Sincar Dağı ile Karakoçak Dağındaki PKK-YPG hedeflerini vurmasıyla ilgili konuştu. Türkiye'nin gerçekleştirdiği hava saldırılarının raporlarını incelediklerini söyleyen McGurk, "Türkiye’nin, ABD ya da DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon ile koordine etmeden, Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde gerçekleştirdiği hava saldırısını kaygıyla takip ediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilk kez Irak'ın Sincar Dağı ile Suriye'nin kuzey doğusunda bulunan Karaçok Dağındaki PKK-YPG hedeflerine düzenlediği hava saldırılarının yankıları sürerken, ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Türkiye'nin gerçekleştirdiği hava saldırılarının raporlarını incelediklerini söyledi.

    ABD askerleri Türkiye'nin vurduğu YPG hedeflerinde

    ABD eski Başkanı Barack Obama'nın da DEAŞ'a karşı kurulan uluslararası koalisyonda özel temsilciliğini yapan ABD Başkanı Donald Trump'un DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk, sosyal medya hesabında, Türkiye'nin dün saban Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava operasyonları ile ilgili paylaşımda bulundu.

    Bakan Işık'tan Sincar açıklaması

     

    McGurk, Twitter mesajında, "Irak’taki mevkidaşlarım ve Suriye’deki askeri personel ile Türkiye’nin Pazartesi günü yaptığı hava saldırısının raporlarını inceliyoruz" diye yazarak, bir de ABD Dışişleri Bakanlığının şu mesajını paylaştı:

    ABD: Türkiye'nin hava saldırısından endişeliyiz

    "ABD gelişmeleri kaygıyla takip ediyor, ölümlere sebebiyet veren hava saldırısı DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon tarafından onaylanmamış ve koordine bir şekilde gerçekleştirilmemiştir. Türkiye’nin, ABD ya da DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon ile koordine etmeden, Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde gerçekleştirdiği hava saldırısını kaygıyla takip ediyoruz. Endişelerimizi Türkiye Hükümetine de bildirdik. Yapılan hava saldırıları koalisyon tarafından onaylanmamıştır ve DEAŞ’a karşı verilen mücadelede ortağımız olan Kürt Peşmergelerinin ölümüne sebep olmuştur. Irak sınırlarında yapılan askeri operasyonlar sırasında Irak halkının bağımsızlığını göz önünde bulundurması, hem Irak yönetiminin endişelerini dindirecek hem de DEAŞ'a karşı kurulan koalisyonun güvenini kazanacaktır."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow