hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yunan ziyaretine erteleme

    Yunan ziyaretine erteleme
    expand

    Avrupa Birliği (AB), Uluslararası Para Fonu(IMF) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) temsilcilerinin gelecek hafta Yunanistan'ayapması beklenen ziyaret ertelendi.

    Bu ay başında, bütçe açığını kapatmada gerekli önlemleri alması amacıylaYunanistan'a zaman vermek için Yunanistan ziyaretlerini kısa kesen AB, IMF ve ECB(troyka) temsilcilerinin, gelecek hafta pazartesi günü Atina'ya dönmeleri bekleniyordu.

    Yunanistan Maliye Bakanlığı, Atina ziyaretlerini erteleyen troykayetkililerinin Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile telekonferansgörüşmesi yapacağını açıkladı.

    Bakanlıktan bir yetkili, "Teknik nedenler yüzünden troyka yetkilileripazartesi günü Atina'da olamayacak. Onlar hafta sonunda varacaklar. Zamankaybetmememiz için telekonferans pazartesi günü yapılacak" dedi.

    Polonya'nı Wroclaw kentindeki AB Ekonomi ve Maliye Bakanları (ECOFIN)toplantısına katılan Avro Grup Başkanı Jean-Claude Juncker ile AvrupaKomisyonu'nun Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu üyesi Olli Rehn, Yunanistan'ınsöz verdiği taahhütlere sıkı sıkıya bağlı olması gerektiğini vurguladılar.

    Troyka temsilcileri, Yunanistan'ın, devlet memurlarının maaşlarınındüşürülmesi, özelleştirme çalışmalarının hızlandırılması ve istihdam piyasasınıngeliştirilmesi dahil bir dizi mali önlemler ve reformlar konusunda planlananıngerisinde olduğu gerekçesiyle bu ay başındaki Atina ziyaretlerini yarıdakesmişti.

    Avro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker, dün "Yunanistan'a kurtarmapaketi kapsamında yapılan yardımın bir sonraki diliminin serbest bırakılmasınailişkin kararın Ekim ayında verileceğini" söylemişti.Yunanistan'ın, Mayıs 2010'da kabul ettiği 110 milyar avroluk kurtarmapaketinin 8 milyar avroluk 6'ıncı diliminin serbest bırakılması, bu ülkenin paketkarşılığında kabul ettiği şartları yerine getirmesine bağlı bulunuyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow