hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gurbetçi emeklilere 'vergi' müjdesi

    Gurbetçi emeklilere vergi müjdesi
    expand

    Almanya ile Türkiye arasında, Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapan emekli gurbetçilerden vergi kesintisi yapılmamasını da öngören "Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması" imzalandı.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Almanya'ya gerçekleştirdiği resmi ziyarette kendisine eşlik eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Cumhurbaşkanı Gül ve Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un huzurunda anlaşmaya imza attı.

    İmza töreni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'de yapıldı. Anlaşmanın imzalanmasının ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi.

    Gül ve Wulff, heyetlerarası görüşmelere başkanlık ediyor. İki cumhurbaşkanı daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

    Çifte Vergilendirme Anlaşması'na göre, Almanya'da çalışıp, emekli olan ve Türkiye'ye kesin dönüş yapan Türk vatandaşlarından yıllık maaşı 10 bin euro'ya kadar olanlardan vergi alınmayacak.

    Yıllık emekli maaşı 10 bin euro'ya kadar olan gurbetçilerin, Almanya'da çalışıp Türkiye'ye dönüş yapan emekli Türk vatandaşlarının yüzde 90'ına tekabül ettiği belirtildi.

    Yıllık emekli maaşı 10 bin euro'yu aşan vatandaşlardan ise Almanya tarafından en düşük vergi oranı olan yüzde 10'luk kesinti yapılacak.

    Anlaşmayla, her iki ülkenin vatandaşlarının ödenmeyen vergilerinin takip ve tahsilatında Türkiye ile Almanya daha etkin işbirliği içerisinde olacak.

    Anlaşma ile iki ülke vergi idareleri arasında OECD standartlarında bilgi değişimine de imkan tanınacak. Bu şekilde iki ülkenin karşılıklı bilgi değişiminin daha etkin olması sağlanacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow