hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "ABD bu başarılardan birşeyler öğrenmeli"

    ABD bu başarılardan birşeyler öğrenmeli
    expand

    ABD Merkez Bankası Başkanı Bernanke, Çin, Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin yakaladıkları yüksek büyüme oranlarında, disiplinli mali politikalar, açık ticaretin faydaları ve özel sektör sermaye yatırımının cesaretlendirilmesinin etkili olduğuna dikkat çekerek ülkesinin bu başarılardan bir şeyler öğrenmesinin iyi olacağını belirtti.

    Konuşmasında ABD ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bernanke, enflasyonun ya da enflasyon beklentilerinin çok fazla düşmesi halinde Fed'in para politikasını daha da gevşetmesi gerekebileceğine işaret ederek,
    enflasyonun, çok dikkatli bir şekilde izledikleri bir konu olduğunu söyledi.

    Bernanke, "Eğer enflasyon veya enflasyon beklentileri ciddi bir şekilde düşerse, bu yanıt vermemiz gereken birşey olur, çünkü deflasyon istemiyoruz" dedi.

    Hem ekonomik toparlanma hem de uzun vadeli büyüme anlamında çok fazla problemle karşı karşıya bulunduklarına vurgu yapan Bernanke, ABD'nin 2009 Nisan ayından bu yana yüzde 9'un üzerinde seyreden işsizlik oranı nedeniyle ulusal bir kriz ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

    Bernanke, uzun vadeli işsizlik sorunuyla mücadele etmek için Kongrenin gerekli adımları atmasının önemine işaret ederek, işsizlerin yüzde 45'inin en az altı aydır çalışmadıklarına dikkat çekti.

    Fed Başkanı ayrıca, uzun vadeli işsizlik, mali disiplin ve konut politikalarının Kongrenin önündeki en önemli sorunlar olduğunu da ifade etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow