hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrette zam pazarlığı başladı

    Asgari ücrette zam pazarlığı başladı
    expand

    Asgari ücretlilerin gözü kulağı 2012'de alacakları zamda. Rakamları belirleyecek olan komisyon ilk toplantı için biraraya geldi. İşçi kesimi, "İnsanca yaşanacak bir rakam istiyoruz" dedi ve 2012 öngörülerini kabul etmedi. İşveren ise, maliyetlere vurgu yaptı. Toplantılar aralık ayı boyunca sürecek.

    Asgari ücret pazarlığı başladı.

    Taraflar 2012 yılında geçerli olacak yeni rakamların belirlenmesi için toplandı.

    Bakan Çelik, asgari ücretin tespitinde işçilerin enflasyon karşısında korunmasını hedef alacaklarını söyledi ve işverene de maliyetin daha az yansıtılmaya çalışılacağını.

    Mevcut durumda 16 yaşından büyük işçiler için asgari ücret brüt 837 TL, net 658 lira 95 kuruş. 2012 öngörüleri ise, Ocak-Temmuz için yüzde 3'lük bir artış. Yani ocak ayı için yaklaşık 19 lira.

    Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri İsa Gök, bu miktarlarla temel ve zorunlu ihtiyaçların karşılanmasının bile mümkün olmadığını savundu.

    İşveren ise, maliyetlere dikkat çekti.

    İşveren Heyeti Başkanı Ali Nafiz Konuk, "Çalışmalar sonucu 2011 yılının ikinci yarısında asgari ücretle bordrosu gözüken bir işçinin bize maliyeti bin 684 lira. Bunu gözden uzak tutmak mümkün değildir" dedi.

    Komisyon, 15 Aralık'ta ikinci toplantısını yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow