İndex

S&P, Brezilya'nın kredi notunu yükseltti

S&P, Brezilya'nın kredi notunu yükseltti

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Brezilya'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-"den "BBB"ye yükseltti, kredi not görünümünü de "durağan" olarak belirledi.

S&P analisti Sebastian Briozzo yaptığı açıklamada, Brezilya'nın kredi notunun arttırılmasında mevcut yönetimin ihtiyatlı makro ekonomik politikalarının etkili olduğuna dikkati çekerek, çeşitlilik arz eden ihtiyatlı makroekonomik politikaların, ülkeye yönelik dış şokların etkisini sınırlamasının ve uzun vadeli büyüme hedeflerini desteklemesinin beklendiğini vurguladı.

Kuruluş, Dilma Rousseff hükümetinin enflasyonla mücadele için aldığı önlemleri ekonomik istikrarın sağlanmasında önemli bir işaret olarak değerlendirdi.

Brezilya hükümeti, geçen yıl yüzde 7,5 oranında büyüyen ülke ekonomisinin bu yıl yalnızca yüzde 3,5 oranında büyüme elde etmesini bekliyor.

İlgili Konular » Standard & Poor'sBrezilya diğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam