hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jet Fadıl'ın yine bir projesi var

    Jet Fadılın yine bir projesi var
    expand

    Sporda, siyasette, ticarette ve tarikatlarda boy gösterdi. Kamuoyunun önüne iddialı projelerle çıktı, sonra gözden kayboldu. Nitelikli dolandırıcılıktan tutuklandı, milletvekilliği düştü. Fadıl Akgündüz, namı diğer Jet Fadıl, birkaç yıl önceki otomobil projesini yeniden hayata geçireceğini duyurdu.

    Siirtspor'un kulüp başkanı Fadıl Akgündüz, Siirt'te otomobil fabrikası kuracağını söyledi. Jet Fadıl lakaplı Akgündüz, eskiden Siirt'e yatırım yapması çalışmalarında engellemelerle karşılaştığını öne sürerek, şimdi durumun değiştiğini ve yetkililerin her türlü desteği verdiğini belirtti.

    "Siirt'e 7 yıldızlı otel de açacakmış"

    Açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir "yatırımcı" olarak teşekkür eden Akgündüz, şöyle konuştu:

    "Siirt'e üç alanda yatırım yapmayı planladık. Birincisi spor alanındaki yatırımdır. 'Amacımız öncelikle bu yıl şampiyon olmak ve ileride Avrupa liglerinde top koşturacak bir takım oluşturmaktır. 15 yıl önce aldığım 150 dönümlük bir arsam var. Bu arsamı daha önceki yıllarda spor tesisi kurmak için almıştım. Ancak burası şimdi il merkezinde kalmış. Bu alana Capris Gold ayarında büyük 7 yıldızlı bir otel yapacağım. Bu otelle birlikte konut ve alışveriş merkezi de içerisinde yer alacak. Bu sitede en az on bin kişi yaşayacak. Bunun projesini Capris Gold ve diğer yatırımların projesini çizen İngiliz mimarlık firması yapacak. Firma sahibi ile gelip burada incelemeler yapacağız ve bir kaç aya kadar projeyi tamamlayacağız."

    "Mercedes prototipimizi kopyaladı"

    Akgündüz, geçmiş yıllarda duyurduğu ancak gerçekleştirmediği "İmza" adlı yerli otomobil üretme projesini de yeniden hayata geçireceğini söyledi. Akgündüz, kuracağı fabrikanın Batman ve çevre illere de yayılacağını ve 4 bin kişiyi istihdam edeceğini ileri sürdü. Projenin İstanbul'da yapımı süren otel inşaatının ardından başlayacağını anlatan Akgündüz, "Daha önce dünyanın 7 ülkesinden İmza otomobili için bir araya getirdiğim uzmanları tekrar topladım, çalışmalara başladılar. Sanırım 2012 yılının sonlarında fabrikada çalışmalara başlayacağız. 2015 yılında da ilk otomobili üreteceğiz. Daha önce ürettiğimiz İmza prototipini Cenevre Otomobil Fuarında sergiledik. Bunu Mercedes başta olmak üzere büyük otomobil firmaları kopyaladılar. Bu nedenle yeni modeller üreteceğiz" dedi.

    "Beraat ettim' dedi; davaları zamanaşımına uğramıştı"

    Projelerini açıkladığı toplantıda Akgündüz, kendisi hakkında açılan bütün davaların beraatla sonuçlandığını da ileri sürdü. 2002 seçimlerinde kaçak olarak bulunduğu yurtdışından seçime katılan ve bağımsız milletvekili olan Akgündüz, dokunulmazlığı kaldırılarak tutuklanmıştı. Avrupa ve Türkiye'de kâr ortaklığı vaadiyle topladığı paralar nedeniyle "nitelikli dolandırıcılıktan" yargılanan ve cezaevine konulan Akgündüz, kefaletle serbest kalmış ve hakkındaki dava da zamanaşımına uğramıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow