hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Teröristleri sevindirmemek için ağlamayacağım"

    Teröristleri sevindirmemek için ağlamayacağım
    expand

    Ankara'da dün meydana gelen patlamada ölenlerden 22 yaşındaki Mustafa Bingöl ile 18 yaşındaki Orhan Güzel toprağa verildi. Orhan Güzel'in ablası Seher Güzel'in "Teröristleri sevindirmek için ağlamayacağım" sözleri dikkat çekti.

    Ankara:
    Başkentte, dün Kumrular Sokak'taki patlamada ölen Muş Malazgirt nüfusuna kayıtlı Bingöl'ün cenazesi, Keçiören Adli Tıp Kurumun'da yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

    Daha sonra, Bingöl için Keçiören Bağlum Mezarlığı önünde cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Bingöl'ün babası Mehmet Emin Bingöl, annesi Şefika Bingöl, ağabeyi Cem Bingöl ve yakınları ile Ankara Vali Yardımcısı Fahri Aykırı, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Çor ve vatandaşlar katıldı.

    Cenaze namazının kılınmasının ardından, Bingöl'ün cenazesi Kuran ve dualar okunarak toprağa verildi. Cenazenin toprağa verilmesiyle birlikte Bingöl'ün mezarlığı çevresinde toplanan yakınları ve arkadaşları gözyaşı döktü.

    Baba Mehmet Emin Bingöl, oğlu Mustafa Bingöl'ün 3 ay önce askerden geldiğini belirterek, "Mustafa, patlamanın olduğu Kumrular Sokak'taki bir telefoncuda çalışıyordu. Patlama olurken de iş yerindeydi. Daha yeni askerden gelmişti. Acımız büyük" diye konuştu.

    Kastamonu:
    18 yaşındaki Orhan Güzel'in cenazesi de memleketi Kastamonu'nun İhsangazi İlçesi Akkaya Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

    Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Orhan Güzel'in cenazesi, ailesi ve arkadaşlarının oluşturduğu konvoy eşliğinde Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine, buradan da Akkaya Köyü Emirler Mahallesine götürüldü.

    Cenaze töreni sırasında güçlükle ayakta durabilen Güzel'in babası Mustafa Güzel, "Benim oğlum kime ne yaptı. Gitti yavrum" diye gözyaşı döktü.

    Abla Seher Güzel'in ise, "Teröristleri sevindirmemek için ağlamayacağım" diye haykırırken, diğer yakınlarını da sakinleştirmeye çalışması dikkat çekti.

    Güzel'in cenazesi, Akkaya Köyü köy meydanında ikindi vakti kılınan namazın ardından toprağa verildi. Cenaze törenine, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İhsangazi Kaymakamı Zafer Öz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Tevfik Anzerlioğlu ile çok sayıda kişi katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow