hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Milletvekilleri çocuk mu!"

    Milletvekilleri çocuk mu
    expand

    TBMM'deki aile filtresi uygulaması nedeniyle eşcinsel derneklerinden LGBT'nin sitesine erişimeyen CHP milletvekili Aylin Nazlıaka, isyanını CNN TÜRK'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K'da dile getirdi. Nazlıaka, "Acaba milletvekilleri çocuk statüsünde mi değerlendiriliyor?" dedi.

    CNN TÜRK'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına katılan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM'de uygulanan ve eşcinsel derneklerine erişimi önleyen internet filtrelemesi ile ilgili konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği soru önergesi ile bu konuyu gündeme taşıyan Nazlıaka, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten de bu konuda bir yanıt beklediğini söyledi.

    "Çocuk muyuz?"

    Nazlıaka, programda bu konudaki isyanını şöyle dile getirdi:

    "Bize sözel olarak yapılan, danışmanıma yapılan açıklama diyeyim daha doğrusu, bunun bir sansür değil, filtreleme olduğu. Fakat bunların bir kelime oyunu olduğunu düşünüyorum. Bana sansürle filtreleme arasındaki farkı anlatabilir misiniz?  Yani bizler TBMM'nin milletvekilleri olarak, toplumun bir kesimine yönelik sorunları gündeme getirmek amacıyla bir araştırma yapmak istiyoruz ve istatistiksel bilgileri çekeceğimiz bir siteye erişimimiz engelleniyor. Ben bunu hiçbir şekilde kabul edemiyorum. Ayrıca da aile kategorisinde filtreleme yapılıyor. Buradan da şu sonucu mu çıkarmalıyım? Acaba milletvekilleri çocuk statüsünde mi değerlendiriliyor!"

    "Filtrelemeyi yapan homofobik"

    LGBT'nin Dernekler Kanunu'na tabi bir dernek olduğunu belirten Nazlıaka, filtrelemeyi yapanları "homofobik" olmakla suçladı. Nazlıaka, şunları söyledi:

    "Bu pornografik bir site olsaydı ya da nefret söylemleri olan bir site olsaydı burada böyle bir filtreleme yapılması konusunda haklı olurdunuz. Ama dediğim gibi tamamen veri amaçlı olan ve devlet tarafından denetlenen, Dernekler Kanunu'na göre kurulmuş bir derneğin web sitesi.  Filtrelemeyi yapan kişinin homofobik olduğunu da şuradan anlıyoruz; başka bir derneğin sitesi var. Adı da 'Pembe Hayat'. Oraya girebiliyorsunuz diğerine giremiyorsunuz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow