hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bu gözyaşları bir denizaltı için...

    Bu gözyaşları bir denizaltı için...
    expand

    Bulgaristan Deniz Kuvvetlerine ait faal durumdaki tek denizaltı olan eski Sovyetler Birliği (SSCB) yapımı 51 yaşındaki Slava (Şöhret) adlı denizaltı, Varna limanında düzenlenen törende emekliliğe ayrıldı. Törene katılan askeri yetkililerden bazılarının göz yaşlarını tutamaması dikkati çekti.

    Askeri törenle görevine son verilen 1960 yapımı denizaltı emeklilik dönemini Varna Askeri Tarih Müzesi'nde geçirecek.

    Deniz Kuvvetleri Operasyon Başkanı Kamen Kukurov törende yaptığı konuşmada, Slava'nın 1985 yılında Bulgaristan'a geldiğini belirterek ülkenin tek denizaltısının bugüne kadar bir çok tatbikatta başarılı şekilde görev aldığını söyledi. 2007 yılında bir NATO tatbikatı sırasında denizaltının müttefik NATO radarları tarafından yakalanamadığını hatırlatan Kukurov, "Eski de olsa Slava daima iyi hizmet vermiştir" dedi.

    Slava'nın bağlı olduğu iskelede düzenlenen veda törenine katılan askeri yetkililerden bazılarının göz yaşlarını tutamaması dikkati çekti.

    Slava'nın yanında iskeleye bağlı duran ve bir süre önce hizmet dışı bırakılan Nadejda (Umut) adlı ülkenin diğer denizaltısının ise hurda olarak değerlendirileceği açıklandı.



    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow