hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sürgün koltuklar ortada kaldı

    Sürgün koltuklar ortada kaldı
    expand

    Ardahan, Posof Cezaevi kapatılınca elde kalan iki koltuğu tartışıyor. Şimdi Ardahan Adliyesi'nde bulunan ve Adnan Menderes ile bakanlarının idam kararını veren Salim Başol'a ait olduğu ileri sürülen koltukların 1980'lerde sürgün gönderildiği belirtiliyor. Savcılık iddiaları soruşturuyor.

    Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Yıldız, adliye önünde bulunan eski iki kahverengi deri koltuğun Posof Cezaevinde bulunduğunu, cezaevinin kapatılmasıyla birlikte Ardahan'a getirildiğini söyledi.

    Bir süre adliye önünde tutulan ve daha sonra da depoya kaldırılan koltuklarla ilgili çeşitli iddiaların ortaya atıldığını ifade eden Zafer Yıldız, "Koltukların, kime ait olduğunu, neden Posof'ta bulunduğunu netleştirmek için çalışma başlattık. Çünkü dönemin Başbakanı Adnan Menderes için idam kararı veren mahkeme başkanı Salim Başol'un oturduğu ve idam kararından yıllar sonra koltukların Yassıada'dan Posof'a sürgün olarak gönderildiği ileri sürülüyor. İşte biz bunları netleştirmek için hem koltukları Ardahan'a getirdik, hem de tarihçesini netleştirmek için çalışma başlattık" diye konuştu.

    Posof Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Bozyiğit de, "Çeşitli söylentiler var. Yıllar önce ben bu konuyu gündeme getirdim. Ancak elde bir belge yok. Ankara'dayım ve bu konuyla ilgili çalışma yapacağım" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow