İndex

Söz savunmanın: Barolar Birliği’nden açıklama

Söz savunmanın: Barolar Birliği’nden açıklama

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
“İthal Avukat” tartışmasında iddiaların merkezindeki Türkiye Barolar Birliği’nin Başkanı Ahsen Coşar, Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu ile yaşadığı fikir ayrılığını netleştirdi.

(Ahu Özyurt / CNN TÜRK) -- CNN Turk.com’un haberi üzerine bir açıklama yapan Coşar, “11-12 Kasım tarihlerinde bütün Baro Başkanlarının katılımıyla, basına ve kamuoyuna kapalı bir toplantı yaptık” dedi.

Coşar, “Yeni avukatlık yasası dahil her türlü konuyu görüştük. Biz Barolar Birliği olarak sadece dinleyiciydik. Taraf olmadık. Bu toplantılarımız devam edeceği için bir pozisyon almamız doğru olmazdı” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar, “Kaldı ki, yabancı avukatlık şirketlerinin durumu konusu daha epeyce tartışılacak bir konu. Pekçok baro da aynı hassasiyetleri paylaşıyor. Biz Barolar Birliği olarak bir fikir tartışması yaptık. Bunun kamuoyuyla paylaşılması doğru değildi” dedi.

Coşar, Baroları özellikle siyasetin dışında ve üstünde tutmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Ahsen Coşar, TBB’nin özellikle siyasi gözaltılar ve yargılamalar konusunda sessiz kaldıkları eleştirilerine de “Haksızlık etmeyin, daha yeni bildiri yayınladık” yanıtını verdi.


İlgili Konular » Yargının Sorunlarıdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam