hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'te deniz 10 metre çekildi

    Marmariste deniz 10 metre çekildi
    expand

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde deniz suyunun yaklaşık 10 metre çekilmesi ve denizde küçük adacıklar oluşması ilçe halkını tedirgin etti. Marmarisli Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, "Çekilmeler deprem habercisi değil, atmosferik bir olaydır, kimse endişelenmesin" dedi.

    Marmaris'in Adaağzı Mevkii'nden başlayıp İçmeler Beldesine kadar uzanan 21 kilometrelik sahilinde deniz suyunun yaklaşık 10 metre çekilmesi çevredekileri korkuttu. Sahile balık tutmaya gelenler, çekilen denizi görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. İskelelerin deniz çekilmesiyle demir ayaklarının zeminle buluştuğu noktanın görülmesi ve denizde demirli balıkçı kayıklarının oluşan adacıklarda karaya oturması görenleri tedirgin etti.

    Deprem habercisi mi?

    Marmarisli Jeofizik Yüksek Mühendisi Hakan Beyaz, çekilmenin depremle ilgisinin olmadığını söyledi. Havaların mevsim normallerine göre daha sıcak geçmesinin, atmosferde yüksek basınç oluşturduğunu kaydeden Hakan Beyaz, "Yüksek basınç nedeniyle ilçemizde her yıl yaşadığımız deniz çekilmeleri meydana geliyor" dedi.

    Bir çok vatandaşın kendisini arayarak "Deprem mi geliyor?" diye sorduğunu dile getiren Beyaz, "Van'daki depremler sonrası Marmaris'te yaşayan insanlarımız bu tür olağan olaylarda dahi endişeleniyor. Kimsenin korkmasına gerek yok, bu tür deniz çekilmeleri ile Şubat ayına kadar sık sık karşılaşacağız" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow