hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sırrı Süreyya'dan canlı yayında puşi tepkisi

    Sırrı Süreyyadan canlı yayında puşi tepkisi
    expand

    Hopa davasında yargılanan öğrencilere destek olan BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, önce saçlarını kestirdi. Ardından, taktığı puşi suç delili sayıldığı için yargılanan Cihan Kırmızıgül'e destek vermek için puşi taktı.

    BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Hopa davasında yargılanan öğrencilere destek olmak için saçlarını kestirdi. Şirin Payzın ile 360 Derece'ye katılan Önder, Hopa davasında saç kestirmenin suç delili olarak kabul edilmesine ve yine Cihan Kırmızıgül davasında, takılan puşinin suç delili sayılmasına tepki gösterdi.

    Hopa ve Cihan Kırmızıgül davalarını eleştiren Önder, "Saç kesmek örgütsel bir faaliyet sayıldığı için durumun absürdlüğünü göstermek bazen aynı durumun tekrarından geçer. Bunu bu amaçla yaptım. Başka bir suç daha var, yarın onun da mahkemesi var. Cihan Kırmızıgül'ün İstanbul'da davası var, ben bütçe görüşmeleri olduğu için ona katılamayacağım. Onun cezaevinde yatmasına sebep olan da bu puşi. Bunu da şöyle alırsak şimdi iki suçu birden katmerli olarak işlemiş sayılıyoruz. Şaka gibi geliyor değil mi? Oysa şaka değil. Cihan'ın dosyasında bu en önemli suç delili, başkaca hiç bir şey yok..." diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow