hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cübbeli Ahmet Hoca'ya tutuklama istemi

    Cübbeli Ahmet Hocaya tutuklama istemi
    expand

    Kamuoyunda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 7'si, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

    Gözaltında tutuldukları İstanbul Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen ve aralarında Ahmet Mahmut Ünlü ile eski Türkiye güzeli Neslihan Önder'in de olduğu 13 kişinin, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından ifadeleri alındı.

    Savcı Uysal, Ahmet Mahmut Ünlü'nün de aralarında bulunduğu 7 kişiyi tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesine sevk etti.

    Neslihan Önder ve diğer 5 kişi ise serbest kaldı.

    Öğle saatlerinde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Ünlü, hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından içeri sokuldu. Ünlü’nün görüntüsünün alınmaması için giriş kapısının önü çevik kuvvet polisi ile perdelendi.

    Sivil polis aracı ile adliyeye getirilen Ünlü’nün üzerinde cübbe, kafasında yeşil takke ve elinde yeşil tesbih olduğu görüldü.

    Ünlü’nün koruması ve şoförü de geçtiğimiz gün aynı operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow