hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ucube değilim sanat eseriyim...

    Ucube değilim sanat eseriyim...
    expand

    İspanya'da bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı'nda (ARCO), sıradışı eserleriyle çağdaş sanattan anlayanlara göz zevki sunuyor.

    Madrid'de, 16-20 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ve 21 ülkeden 197 katılımcı yer aldığı fuar, sanat eleştirmenleri, koleksiyoncular, müze müdürleri ve sanatçıların aralarında bulunduğu yaklaşık 150 bin ziyaretçisiyle dünyadaki önemli sanat fuarlarından biri olarak kabul ediliyor.

    Rusya'nın bu yıl konuk ülke olarak katıldığı ARCO da Moskova Çağdaş Sanat Ulusal Merkezi komiseri Daria Pyrkina'nın seçtiği Moskova, San Petersburg ve Vladivostok kentlerinden gelen galerilerin eserleri sergileniyor.

    Eleştirmenler, ARCO'nun geçtiğimiz yıllara oranla daha seçici olduğunu ve kaliteyi ön plana çıkardığını ifade ederken, yapılan 400'e yakın başvuru arasından 200'ünün elendiği belirtildi.

    Dünyada yaşanan ekonomik krizin de etkisiyle ARCO'ya bu yıl katılan ülke sayısında ciddi oranda azalma olduğu görülse de yapılan konuşmalarda, sanat piyasasının 2010 yılında 2009'a göre daha iyi geçtiği vurgulandı.

    Basına verilen bilgi notlarında, koleksiyoncuların ve yatırımcıların sanat piyasasına tekrar güven duymaya başladığının altı çizildi.

    İngiliz sanat danışmanlık firması ArtTactic, sanat eserlerinin 2010'da yüzde 25 oranında değer kazandığını ve 2011 yılında da bu olumlu gidişin devam etmesinin beklendiğini ifade etti.

    Dünya çapında üne sahip müzayede ve sanat evi "Christie's"in 2010'da toplam 5 milyar dolarlık satış yaptığı açıklanırken, müzayedenin müdürü Steve Murphy "2010 rekorların kırıldığı bir yıl oldu" değerlendirmesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow