hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜYAP Sanat Fuarı'nda 3 sanatçı birden

    TÜYAP Sanat Fuarında 3 sanatçı birden
    expand

    TÜYAP 21. İstanbul Sanat Fuarı 8. Salon 811 no'lu stand, Recep Akar ve Uygar Demoğlu'nun video çalışmalarına ve Adnan Onur Acar'ın fotoğraflarına ev sahipliği yapıyor.

    Sergide Recep Akar'ın iki video çalışması yer alıyor.

    Hareketin, zaman ve mekanla ilişkisini ters çevirerek içsel bir yolculuğun koreografisini yeniden yorumladığı tek kanal video çalışması "Rewind" Bulgaristan, Fransa ve İngiltere'den sonra Türkiye'de ilk kez bu fuarda sergileniyor.

    Sanatçının sergide yer alan diğer çalışması ise, ekonomide, şehirleşmede, ekolojide ve tüm bunların yegane öznesi olan insanda döngüsel bir süreç olan "yıkım" kavramından hareketle oluşturduğu "Destruction" isimli video.

    Eylül ayında Art Beat İstanbul sanat fuarında iki kanal video yerleştirme olarak sergilenen "Destruction"ın bu sergide tek kanal versiyonu yer alıyor. Her iki videonun ses tasarımları ve müzikleri Alessandro Broggini'ye ait.

    Uygar Demoğlu sergiye "Extra Virgin" ve "Arbeit Macht Frei" adlı iki video çalışması ile katılıyor.

    Aralık ayında Hollanda merkezli, Isfth Foundation tarafından gerçekleştirilecek Streaming Festival'de de gösterilecek olan Extra Virgin, batılı oryantalistlerin klişelerinden biri olan yağlı güreş müsabakalarına içeriden bakmaya çalışarak, 600 yıllık bir mücadele üzerinden kültürü, estetiği, bedeni ve kavgayı sorguluyor.

    Çekimleri Almanya'da gerçekleşen ve sokak sanatçısı PET05' ile birlikte kurgulanan "Arbeit Macht Frei" isimli video ise batı medeniyetinin üzerine inşa olduğu "çalışmak özgürleştirir" şiarının yarattığı bolluğun sınırlarında dolaşıp, bir toplama kampının kapısında son buluyor. İki videonun da müzikleri deneysel elektronik tarzda eserler üreten Akkor'a ait.

    Sanat Fuarı'nın 20 gün öncesine kadar başka bir sergi açmayı planlayan Adnan Onur Acar ise Van'da gerçekleşen depremin ardından bölgeye giderek kaydettiği fotoğraflardan oluşan belgesel çalışmasını sergiliyor.

    'Van'ı Unutma' isimli sergide Van ve Erciş'te kaydedilmiş 30 fotoğraf yer alıyor. Çalışma deprem sonrasında bu şehirlerin ve depremzedelerin durumunu bir bütünlük dahilinde gösteriyor. Sergi, fuarın kapanış tarihi olan 20 Kasım pazar akşamına kadar ziyaret edilebilir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow