hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Film gibi kitap: "1 Kadın 2 Salak"

    Film gibi kitap: 1 Kadın 2 Salak
    expand

    Okuyanus yayınları "O" Kitaplar', Türkiye'nin ilk mobil etkileşimli kitabı olan "1 Kadın ve 2 Salak"ı yayımladı.

    Güzel ve akıllı 1 Kadın’ın ve tehlikeli 2 Salak’ın başrollerinde olduğu romantik bir gerilim.

    Aynı anda, aynı kadına aşık olan iki arkadaşın, aşkla, rekabetle, ihanetle, gururla imtihanı. Kaliteli mizah anlayışıyla süslenmiş mükemmel bir kurgu. Kitabın iki kahramanı Massimo ve Mesut, yaşananları kendi gözlerinden anlatıyorlar, aynı sahneye doğrultulmuş iki kamera gibi ayrıntıları takip ettiriyorlar. Ne zaman ne olacağı belli olmuyor, bir yanda gülerken diğer yanda meraktan çatlıyoruz. Massimo her bölüme bir günahla başlıyor, 7 günahı işlenebilecek en absürd haliyle karşısımıza koyuyor, Mesut ise her bölüme bir “90’lar Türkçe Pop” klasiğiyle başlıyor. Birbirinden farklı iki karakter, aynı kadına, Eylül’e aşık oluyor… Peki Eylül kimi seçecek? Bu masadan kim mutlu ayrılacak?

    Fatih Aker, twitter’da @mesutbahtiyar olarak biliniyor aynı zamanda internetin en meşhur sitelerinden www.alkislarlayasiyorum.com’un sahibi, Livio Jr. Angelisanti ise @varmicaycen olarak biliniyor. İkisi de her gün binlerce kişi tarafından takip ediliyor. İki yazarın bu karşılıklı kurgusunun sürükleyiciliğine kapılacaksınız.

    Okurun yine elinden bırakamayacağı bir Dizüstü Edebiyat romanında bu kez bir ilki denedik. Kitap okuma deneyimine yepyeni boyutlar katan bir uygulamayı hayata geçirdik:

    Türkiye’nin ilk mobil etkileşimli kitabı

    Okur, Fatih ve Livio’nun macerasına tat katan ayrıntılara müzik, fotoğraf, video ve konum bilgisi olarak ulaşabilecek. Bigumigu (bigumigu.com) desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu uygulamayı ileriki aşamalarda “film gibi kitaplar”a dönüştürmek hayalimiz. Kısaca özetlemek gerekirse, kitabın sayfaları arasına yerleştirdiğimiz barkodları, cep telefonlarınızın kamerasıyla okutarak, internet üzerinden sürpriz içeriklere ulaşabileceksiniz.

    Kahramanlarımızın o an dinlediği şarkıyı youtube üzerinden dinleyebilir, bulundukları mekanları foursquare üzerinden görebilir, bahsettikleri filmlere, sahnelere, reklamlara kısacası internet üzerinden ulaşabileceğiniz her türlü eğlenceye bu linkler aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bunların dışında, yazarlarımızla beraber ürettiğimiz içerikler de mevcut. Hikayenin bazı kısımlarını görün istedik. Küçük videolar hazırladık, o an orada neler olduğunu hayal etmekle kalmayın izleyici olun istedik, hatta kitabın sonu da bir video halinde karşısınıza çıkıyor.

    Mobil etkileşim uygulamasını QR Code teknolojisiyle gerçekleştirdik. Bit.ly sitesi aracılığıyla her linke ait bir barkod oluşturduk. Bit.ly sitesi aynı zamanda bu linklerin ne zaman nereden ne kadar tıklandığına ait veriler de vererek bize istatistikler sunuyor. Okuyucularımızın bu deneyimi ne ölçüde kullandığını da bu şekilde takip edebiliyoruz.

    Kitabı okumak için bu barkodlara ihtiyacınız yok aslında, uygulama sadece eğlenceyi arttırmak amaçlı yapıldı. Bu kodları okutacak teknolojiye sahip telefonları olmayan okuyucular için de kitabın arkasında linkler açık bir şekilde yer alıyor. Bu bizim için basit bir başlangıç, önümüzdeki kitaplarda bir sinema filmi hissini yaşatabileceğimizi umuyoruz.

    Kitabımızın fragmanına şu linkten ulaşabilirsiniz: www.bit.ly/1kadin2salak
    Mobil etkileşimin nasıl bir şey olduğuna dair kısa tarifi ise burada: www.bit.ly/1kadin2salak_uygulama

    Yazarlarla Facebook, Twitter ve Formspring hesapları üzerinden iletişime geçebilirsiniz:

    www.twitter.com/1kadin2salak
    www.formspring.me/1kadin2salak  
    www.facebook.com/1kadin2salak
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow