hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kırkıma bastım, kitabımı yazdım"

    Kırkıma bastım, kitabımı yazdım
    expand

    Dr. Gülsen Meral'in "Hiç - Ruh Aydınlanması" kitabı Karakutu Yayınları'ndan çıkıyor.

    "Kırkıma bastım, kitabımı yazdım. Benim gözüm açıldı hiç olduğumu anladım. Hiç nedir bilmeyenlere bir şeyler karaladım. Sürç-ü lisan ettiysek affola…"Kitap, "Hiç"in peşinde bütün cevapları bulmayı vaat ediyor.

    Kitabın arka kapağında  şöyle deniliyor:

    "Hiç" olmak kendini değersiz hissetmek değildir. İçindeki zenginlikleri keşfedip, bedenli kimliğinin özünde "Hiç"liğini fark etmektir. "Hiç"lik hep var olmaktır. "Hiç"lik insanoğlunun kendi içindeki okyanusu seyretmesi, içine dalıp zenginliklerini fark edeceği ana kadar sabırla beklemesidir. "Hiç"likte beklenti yoktur, acelecilik yoktur, korku yoktur. Dupduru bir okyanus gibi sadece sakinlik vardır. "Hiç"lik engin bir sudur, ama içine daldığında seni hayrete düşüren bir zenginliktir…"Denize kadar, ayak izi vardır. Denize girdikten sonra ne iz kalır, ne işaret. Suda kendi izinizi sürmeye hazır olun!"

    Dr. Gülsen Meral kimdir?

    1971’de Sakarya’da doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi İstanbul’da bitirdi. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. 1994 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde eğitimini tamamlayan Meral, 1994-96 yılları arasında Tokat’ın Sulusaray ilçesinde hekimliğe ilk adımını attı.



    1996 yılında tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları dalında uzmanlığını yapmaya hak kazandı. 2001 yılında uzmanlık eğitimini tamamlayan Meral, 5 yıl boyunca Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semt Polikliniği’nde uzman hekim olarak görev yaptı.

    2006 yılında Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim yardımcısı olarak görev yapan Meral, bu değişiklikle birlikte yöneticilik hayatının ilk adımı attı ve ardından aynı yıl içerisinde Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’ne Başhekim olarak atandı. 2007-2008 yılları arasında Beykent Üniversitesi’nde Hastane ve Sağlık Yönetimi üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2008 yılında yeni görev yeri olan Kağıthane Devlet Hastanesi’ne atandı ve halen burada Başhekim olarak görevini sürdürmektedir. Meral, evli ve 2 çocuk annesidir.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow