hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortadoğu'nun büyülü güzelliği 'Salome'

    Ortadoğunun büyülü güzelliği Salome
    expand

    Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "Salome" balesinin dünya prömiyerini yapacak.

    İhtirasın ve elde etme duygusunun bir insana neler yaptırabileceğini en iyi anlatan eserlerden biri olan "Salome", opera ve tiyatrodan sonra ilk kez bale sahnesinde izleyiciyle buluşacak.

    Oscar Wilde'ın metnini yazdığı ve Richard Strauss'un bestelediği "Salome" balesinin dünya prömiyeri, Antalya Devlet Opera ve Balesi sahnesinde gerçekleşecek.

    Uğur Seyrek'in koreografisini yaptığı ve sahneye koyduğu eser, 15 Ekim Cumartesi günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde ilk kez izleyiciyle buluşacak.

    Librettosunu Işık Noyan'ın yazdığı eserin dekor tasarımı Çağda Çitkaya'ya, kostüm tasarımı ise Sevtaç Demirer'e ait.

    Oldukça etkileyici bir hikayenin, dans ve müziğin çarpıcı birlikteliğiyle sahneye taşındığı eserde Salome'yi Derya Özbakır, Herod'u Evren İskender, Yahya'yı Tolga Burçak, Herodias'ı Esra Taner canlandırıyor.

    Hikaye hayatta herşeye sahip Salome'un sahip olamadığı Yahya'ya karşı ihtirası üzerine kurulu. Yahya'nın başına sahip olursa, onu öpebileceğine inanan Salome, Herod'u kandırarak, Yahya'nın başını alıyor. Herod bunun ne kadar yanlış olduğunu anladığında ise çok geç kalıyor. Eser, 18 Ekim'de de gösterilecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow