hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinema yıldızlarını Bursa'dan gelen araçlar taşıyor

    Sinema yıldızlarını Bursadan gelen araçlar taşıyor
    expand

    Sinema yıldızları, otellerinden gösterimlerin yapıldığı festival sarayına, Türkiye'den özel olarak getirilen Bursa yapımı elektrikli Fluence Z.E 2 ile geliyor.

    Robert De Niro, Jude Law ve Uma Thurma gibi ünlü jüri üyeleri dışında Penelope Cruz, Johny Depp, Angelina Joli, Brad Pitt ve Salma Hayek gibi sinema yıldızlarının kırmızı halı geçiş şovları devam ediyor.

    Ünlüler, kaldıkları otelden gösterimlerin yapıldığı festival sarayına, sponsorlardan Renault'un otomobilleriyle geliyor. Türkiye'den özel olarak getirilen Bursa yapımı elektrikli Fluence Z.E 2, Renault'nun burada kullandığı modellerden biri.

    Bursa'dan festival için getirtilen otomobilin dünyada henüz satışı yapılmıyor. İlk kez Eylül ayında Fransa pazarına sunulması beklenen ve sadece Bursa'da üretilen bu model için Renault'nun halkla ilişkiler sorumlusu Catherine Abonnenc, şunları kaydetti:

    "Cannes'da Z.E 2'ye binen starlar, otomobile hayran kaldılar, en çok sessiz olmasından etkilendiler. Hatta hiç otomobil kullanmayan, ehliyeti dahi olmayan Fransız oyunculardan Melanie Laurent, Z.E 2'den o kadar etkilendi ki şimdiden sipariş bile verdi. Melanie Laurent, Renault Fluence Z.E 2'yi kullanabilmek için ehliyet sınavına girecek."

    Festival sürüyor

    64. Cannes Film Festivali yarışma ve yarışma dışı filmlerin gösterimiyle devam ediyor.

    21 Mayıs'ta jürinin değerlendirilmesine sunulacak Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi dışında Cannes'da bulunan diğer Türk yönetmen ve yapımcılar da filmlerini dünyaya pazarlamak için yoğun kulis faaliyetlerini sürdürüyor.

    Genç yönetmen Mustafa Özgün (23) de "Bilinmeyen Yaşın Yorgunu" filmi için yabancılarla görüşüyor. Özgün, 115 dakikalık filmin ilk uzun metrajlı çalışması olduğunu belirterek, projesiyle ilgili şunları söyledi:

    "Bilinmeyen Yaşın Yorgunu ile ilk kez Cannes'a geldik. Türk ve Fransız yapımı film, şiddet ve psikoloji temalı bir çalışma. İnsanın ruhunda biriken şiddetin, gelişen olaylar neticesinde dışa vuruşunu anlatan bir öykü. Tamamen psikolojik bir film. Bilinmeyen Yaşın Yorgunu ile İtalya ve Kanada'daki festivallere başvurduk. Cannes'dan sonra bu iki ülkede de tanıtım faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Öte yandan, yıl sonunda ünlü oyuncuların da yer alacağı, çekimlerin Fransa'da yapılacağı yeni projemize başlayacağız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow