hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Film Festivali, Cannes'ta

    İstanbul Film Festivali, Cannesta
    expand

    64. Cannes Film Festivali, dünyanın dört bir yanından gelen sinema dünyasının temsilcilerinin de çeşitli etkinliklerine sahne olmaya devam ediyor. Bu yıl 30. kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festival'i de, Cannes'da uluslararası yapımcılar standında düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı.

    Festival sarayında düzenlenen etkinlik, dünyanın dört bir yanından gelen yapımcı, yönetmen, film dağıtım şirketi temsilcileriyle çok sayıda yerli ve yabancı gazeteciyi bir araya getirdi.

    İstanbul Film Festivali temsilcisi Azize Tan, AA'ya yaptığı açıklamada, sinema sanayi temsilcilerini, uluslararası yapımcılar standında tekrar ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

    İstanbul Film Festivali'nin her yıl dünya sinema sektöründe adını daha çok duyurduğunu belirten Tan, burada gelecek yılki festivalin de tanıtımına katkı yapmak istediklerini ifade etti.

    Cannes Film Festivali, Altın Palmiye için yarışan filmler ve yarışma dışı gösterilen filmlerin dışında sinema alanında çeşitli faaliyetlere de ev sahipliği yapıyor.

    Yaklaşık 4 bin 500 gazetecinin izlediği festivalde, kurulan sinema pazarında 4 bin 240 film görücüye çıktı. 15 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulan sinema pazarına 101 ülkeden, 601 firma ve yaklaşık 10 bin kişi katılıyor.

    Pazarda, yeni çekilmiş veya çekilmekte olan filmler alıcılara tanıtılıyor.

    Sinema pazarındaki 34 salonda, bu pazara çıkan filmler içinden yaklaşık 900'ü, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş alıcılar için gösteriliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow