hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü yönetmenden Hitler'e övgü, İsrail'e yergi

    Ünlü yönetmenden Hitlere övgü, İsraile yergi
    expand

    Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier'in Adolf Hitler ile ilgili sözleri 64. Cannes Film Festivali'nde skandal yarattı. Düzenlediği basın toplantısı sırasında Trier "Hitler'i anladığını" ve "İsrail'in artık can sıkmaya başladığın" söyledi.

    Festivale "Melankoli" isimli bir filmle katılan Trier, "Hitler o kadar iyi bir adam değil ama onu anlıyor ve biraz da sempati duyuyorum" dedi.

    Lars Von Trier, basın toplantısını bitirirken de biraz sıkıntılı bir şekilde ve yüzünde beliren yarı bir gülümsemeyle "Tamam  ben bir Naziyim" dedi.

    Festival yetkililerinin isteği üzerine ardından özür dileyen Lars Von Trier, yayımladığı açıklamada "Eğer bu sabah sarf ettiğim sözler birilerini incittiyse hakikaten özür dilerim, ben ne bir Yahudi düşmanıyım, ne bir ırkçı ne de bir Nazi'yim" ifadelerini kullandı.

    Dünyaca ünlü İngiliz modacı John Galliano'nun da Hitler'i öven videosu internette yayınlanmış, ardından da işine son verilmişti.

    "İstenmeyen adam" ilan edildi

    Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier, Adolf Hitler ile ilgili sözleri yüzünden 64. Cannes Film Festivali Komitesi tarafından "istenmeyen adam" ilan edildi.

    Festival Komitesi, yayımladığı bir bildiriyle, Danimarkalı yönetmenin açıklamalarını sert şekilde kınadı.

    Komite bununla birlikte, yönetmenin filminin yarışma kategorisinden çıkarılmadığını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow