İndex

Türk filmleri Finlandiya yolcusu

Türk filmleri Finlandiya yolcusu

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Film Yapımcıları Meslek Birliğince 28 Eylül-1 Ekim arası "2. Finlandiya Türk Film Günleri" gerçekleşiyor.

Türk sinemasının son dönemde ilgiyle izlenen 5 yapımı "İncir Reçeli", "Av Mevsimi", "Aşk Tesadüfleri Sever", "Hayde Bre" ve "Kaybedenler Kulübü", Finlandiya'da izleyici karşısına çıkacak.

Galada "incir Reçeli"


Turizm Bakanlığı desteği ve Helsinki Büyükelçiliği ile Helsinki Tanıtmam Müşavirliğinin iş birliğiyle düzenlenecek etkinliğin galası, Helsinki Büyükelçiliğinin himayesinde 28 Eylül'de yapılacak.

Galada "İncir Reçeli" adlı yapım gösterilecek. 

Finlandiya Sinema Vakfı, film gösterimlerinin yanı sıra Kültür Bakanı Paavo Arhinmaki gibi çeşitli isimlerle çok sayıda medya mensubunun katılacağı bir basın toplantısı da düzenlenecek.

Ayrıca, ülkenin en önemli medya kuruluşları olan YLE, Nelonen ve MTV3 kanallarının yöneticileriyle bir araya gelinecek toplantılar düzenlenecek.

Etkinliklerde Türk filmlerinin satış ve dağıtımının mümkün kılınmasına yönelik görüşmelerde de bulunulacak.

Gösterimdeki filmlerin yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncuları da etkinliklerde yer alacak.

"Kaybedenler Kulübü" filminin oyuncularından Yiğit Özşener, Şafak Başkaya, Erdal Küçükkömürcü, "Av Mevsimi" filminde rol alan Engin Hepileri, "Aşk Tesadüfleri Sever" filminin oyuncularından Hüseyin Avni Danyal ile Ümit Bülent Dinçer, "İncir Reçeli"nin yapımcısı Ömer Çalıkoğlu ile senarist ve yönetmeni Aytaç Ağırlar, etkinliğin konukları olacak.

İlgili Konular » SinemaTürk Sinemasıdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

ADnet

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi duyunuz daha keskin?
Kalıcı bir bilgi edinmenin sizin için en kolay yolu hangisi?





Devam