hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli atıcının organları 6 kişiye umut olacak

    Milli atıcının organları 6 kişiye umut olacak
    expand

    Yarışmalarda kullandığı tüfekle karnına ateş eden ve Bolu'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen milli atıcı Sevcan Şafak'ın organları 6 kişiye umut olacak.

    Bir süredir Köroğlu Devlet Hastanesinde tedavisi süren Şafak'ın, dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Şafak'ın, yakınları tarafından bağışlanan organlarının alınması için Ankara'dan özel bir ekip geldi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından Şafak'ın organları alınarak, nakil bekleyen hastalara takılmak üzere yola çıkarıldı.

    Hastane yetkilileri, Sevcan Şafak'tan alınan iki korneanın GATA'da yatan bir Güneydoğu gazisine, böbreklerden birinin Ankara Üniversitesindeki bir hastaya, diğerinin ise dokunun uyuştuğu bir hastaya, pankreasın Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan bir hastaya, kalp kapakçıkları ve karaciğerin GATA'da yatan iki hastaya nakledileceğini ifade etti.

    Bolu'daki evlerinde 23 Şubatta, yarışmalarda kullandığı tüfekle karnına ateş eden Sevcan Şafak, babası Ercan Şafak tarafından yaralı halde bulunmuş, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

    Bu arada Şafak'ın bazı organlarının Ankara'dan gelen özel bir ekip tarafından alınmasının ardından cenazesi ailesi tarafından hastaneden alındı.

    Kılıçarslan Mahallesi'ndeki evlerinin bahçesinde mahalledeki caminin imamı tarafından kılınan cenaze namazının ardından Şafak'ın cenazesi Mahalle Mezarlığı'na toprağa verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow