hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Babasının karaciğeriyle hayata döndü

    Babasının karaciğeriyle hayata döndü
    expand

    Kayseri'de rahatsızlanan ve karaciğer yetmezliği teşhisi konulan 9 yaşındaki çocuk, babasından nakledilen dokuyla yaşama döndü.

    Baba Burhanettin Uyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahın erken saatlerinde okula gitmek için uyanan 9 yaşındaki oğlu Ali'nin kusmaya başladığını, bunun üzerine Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiklerini söyledi.

    Burada yaklaşık 2 gün süren tetkikler sonrasında oğluna karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu belirten Uyan, "Teşhis konulur konulmaz bizi Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk ettiler. Burada yapılan bir takım tahlillerde benim karaciğerimin uyumlu olduğu belirlendi. Bunun üzerine bizi hemen ameliyatta aldılar ve benim karaciğerimden alınan dokuyu oğluma naklettiler. Oğlumun sağlığı şu anda çok iyi. Çok mutluyum" diye konuştu.
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uyan, oğlunun şu anda Ankara olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü ifade ederek, şunları anlattı:

    "Tek isteğim oğlumun biran önce iyileşmesiydi. Bu yüzden gözüm hiç bir şey görmüyordu. Oğluma karaciğerimden bir parça vererek onun yaşamasını sağladığım için çok mutluyum. Ameliyat sırasında 35 ünite taze kana ihtiyaç duyulmuş. Ankara gibi bir yerde hiç tanıdığımız yoktu. Kardeşim Mustafa orada çalmadık kapı bırakmamış. Durumu anlattığı her vatandaş kan vermek istemiş. Bize kan veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çok şükür ikimizin sağlığı da çok iyi."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow