hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüz naklinden sonra ilk kez görüntülendi

    Yüz naklinden sonra ilk kez görüntülendi
    expand

    Dünyada ikinci kez bir hastaya tam yüz nakli yapıldı. Yüksek gerilim hattında çalışırken yaşadığı korkunç kaza sonrası yüzü tamamen yanan Amerikalı hasta, ameliyatın ardından ilk kez kamera önüe çıktı ve yaşadığı mutluluğu anlattı.

    Dallas Wiens, geçirdiği kazanın ardından sol gözünü kaybetmiş ve yüzü tamamen yanmıştı. Olaydan 3 yıl sonra tam yüz nakli yapılan Wiens operasyon sonrasında ilk kez kameraların karşısına çıktı.

    Ameliyattan önce koku ve nefes almakta zorlanan Wiens'in şimdiki durumu çok iyi.  Ancak doktorlar tarafından bir süre daha takip edilecek olan Wiens ise yaptığı konuşmada bağışçı ailelere teşekkür etti. Kızıyla da sarılan Wiens, kızının "Çok yakışıklı olmuşsun" sözleriyle mutluluğa boğuldu.

    Boston kentindeki "Brigham and Women" hastanesinde yapılan ameliyat 15 saatten fazla sürmüş, ameliyata 30 kadar uzman, hemşire ve anestezist katılmıştı.

    Organ ve doku nakli ile uzmanlar sayesinde, Kasım 2008'de yüksek gerilim  hattında çalışırken yüzü tamamen yanan 25 yaşındaki Teksaslı Dallas Wiens böylece yeni bir "yüze kavuştu".

    300 bin dolara mal olan ameliyatın masrafı mağdurlara destek çerçevesinde  ABD Savunma Bakanlığı tarafından karşılanmıştı.

    Bu, Boston'da yapılan ikinci yüz nakli. İlk yüz nakli, metroya düşen ve  yüzü kısmen yanan James Maki'ye 2009'da yapılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow