hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bebeğiniz dişlerini kaybetmesin

    Bebeğiniz dişlerini kaybetmesin
    expand

    Uzmanlar, bebeklerin de diş temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini, aksi takdirde dişlerin çıktıktan hemen sonra kaybedilebileceğini bildirdiler.

    Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Önder Taşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeklerde bazen dişlerin üzerinde kahverengi lekeler oluştuğunu ya
    da kırılıp döküldüğünün görüldüğünü belirterek, "Aslında bu lekeler diş çürükleridir ve dişler de çürük nedeniyle kırılır. Bu kadar erken bir dönemde çürük oluşmasının nedeni de 'biberon çürüğü' adı verilen çürüklerdir" dedi.

    Bebek beslenmesinde en önemli besin olan anne sütü ile inek sütünün doğal olarak şeker içerdiğini ifade eden Taşan, "Gece yatmadan önce ya da uyku sırasında bebek anne sütü veya biberon ile beslenirse süt ağızda birikerek mikropların dişleri çürütmesi için elverişli bir ortam oluşturur. Bu nedenle özellikle gece beslenmesi sonrası dişlerin temizliğine özen gösterilmeli" diye konuştu.

    Taşan, bebeklerin dişlerindeki çürük tedavisinin çok güç olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

    "Bu nedenle koruyucu önlemlerin erken dönemde alınması gerekir. Anneler, bebeklerinin gece ağzında biberonla uyuma alışkanlığını önlemeli. Bebekler beslendikten sonra uyutmaya çalışılmalı. Biberondaki süte şeker, bal pekmez gibi tatlandırıcılar ilave edilmemeli. Bebeğe beslendikten sonra mutlaka su içirilmeli. Bebeklerde ilk dişlerin sürmeye başlamasıyla gece ve sabah beslenmeleri sonrası temiz, ıslak bir tülbent ile dişler silinerek temizlenmeli."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow