hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'a 'metal yorgunluğu' yanıtı

    Erdoğana metal yorgunluğu yanıtı
    expand
    KAYNAK DHA

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Üzerimizde metal yorgunluğu var' sözünü değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Metal yorgunluğunun farkına varılmış olması sevindirici bir durumdur. Ancak metal yorgunluğu demek, artık o metalin kullanılamaz hale gelmesi demektir. Eğer o metal değiştirilmezse, zihniyet değiştirilmezse, zihinlerdeki metal yorgunluğu giderilmezse, sadece kadrolarda yapılan birtakım değişiklikler ile çözülmez" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Karamollaoğlu, ülke ve dünya gündemi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

    Başarı gösteren futbol takımlarımızı tebrik ediyorum

    Karamollaoğlu, basın toplantısına Beşiktaş futbol takımının şampiyonluğunu kutlayarak başladı. Beşiktaş taraftarlarına teknik heyetine ve futbolcularını tebrik eden Karamollaoğlu, disiplinli çalışmanın mükâfatını aldıklarını dile getirdi. Ayrıca süper lig'e çıkan memleketi olan Sivasspor'u ve Malatyaspor'u da tebrik etti.

    SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'AK Parti'nin transfer edeceği' iddiasını yanıtladı

    Dünya yeni bir fethe muhtaçtır

    Karamollaoğlu, 11 ayın sultanı Ramazan ayının ve İstanbul'un Fethi'nin 564. Yıldönümünün kutlandığı bu manevi günlerin kardeşliğimizi pekiştirip, birliğimizi arttırmasına ve yeniden Fetih şuuru ile şuurlanmamıza vesile olmasını ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Karamollaoğlu: ABD Gülen'i teslim etmez

    Bugün dünyanın durumuna bakıldığı zaman yeni bir fethe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, "Yapılan araştırmalara göre terör olayları son beş yılda üç kat artmış. BM kayıtlarına göre dünyada 193 ülke var. Bu ülkelerin 183'ünde problemler yaşanıyor. Ancak bizi en çok üzen ve ilgilendiren ise İslam ülkelerinin içinde bulunduğu şartlar. En büyük problemler İslam dünyasında yaşanıyor. Suriye nüfusunu çoğunluğu değiştirdi. Irak'ta da yine aynı şekilde insanlar katledildi veya göç etti. Yemen'de, Libya'da ve daha niceleri de bu durumdan farksız. Son yıllarda yaşanan savaşlar ile yerlerinden olup göç eden Müslümanların sayısı dünyadaki 60 ülkenin nüfusundan fazladır. İşte dünyanın ve İslam âleminin durumu budur" açıklamalarında bulundu.

    Sorunlarımız ile dertlenen yöneticilerimiz yok

    Dünyanın her yerinde yaşanan kaosların çatışama ve savaşların doğmasına sebebiyet verdiğini ve bu durumdan sadece kaosları çıkartanların fayda gördüğüne değinen Karamollaoğlu, "İslam ülkelerinin elçileri ile iftar yemeği buluştuk. Orada onlara da bunu söyledim. Yaşanan çatışmalara ve savaşlara sebebiyet veren kaosları çıkartanların hedefleri ve çıkarları var. Bunun içinde uğraşıyorlar. Ancak bu krizlere maruz kalan bizdeki yöneticilerin ise bunun son bulması için hiçbir çabaları yok. Bunun ile dertlenmiyorlar. Ne bir araya geliyorlar, nede meselelerini çözmek için çare arıyorlar. Sadece esen rüzgârın karşısında savruluyorlar. O yüzden önce dönüp kendimize bakmalıyız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Yalvardık yakardık

    Kadroları değiştirerek metal yorgunluğunu atamazsınız

    Türkiye'nin referandumdan sonra ile yeni bir döneme girdiğini ve bu yeni döneme uymak için Ak Parti'de hızlı değişikliklere gidildiğini söyledi. Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında sarf ettiği 'teşkilatlarda metal yorgunluğu var. Bunun içinde değişikliğe gideceğiz' sözlerine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

    Karamollaoğlu, “Metal yorgunluğunun farkına varılmış olması sevindirici bur durumdur. Ancak metal yorgunluğu demek, artık o metalin kullanılamaz hale gelmesi demektir. Eğer o metal değiştirilmezse, zihniyet değiştirilmezse, zihinlerde ki metal yorgunluğu giderilmezse, sadece kadrolarda yapılan birtakım değişiklikler ile çözülmez" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saadet Partisi yeni bir hamle başlatıyor

    Üst perdeden konuşarak iç barış sağlanmaz

    Oluşan metal yorgunluğunun ortadan kaldırılası için ise neler yapılacağını soran Karamollaoğlu, şunları kaydetti: "Kendi adamına değil de işi ehline verecek misiniz? Dış politikada bugüne kadar izlenen ve başarısız olduğu artık ortaya çıkan politikalar terk edilecek mi yoksa edilmeyecek mi? Ekonomimizi kıtlığa sürükleyen politikalardan vazgeçilecek mi? Rant ekonomisi ortadan kaldırılacak mı? Gerginliğe ve kutuplaşmaya neden olan üslup değişecek mi? Bunlar olmadan öyle üst perdeden konuşma ülkenin içi barışını sağlamaz."

    Cevapsız sorular zihinleri bulandırıyor

    15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili devam dene mahkemeler hakkında da görüşlerini dile getiren Karamollaoğlu, zihinleri bulandıran birtakım sorulara cevap bulunması gereken yerde bu soruların derinleştiğine dikkat çekti. Karamollaoğlu, "Meclis araştırma komisyonunun raporu üzerine herkes Ak Partililer de dâhil şu konuda ittifak ediyorlar ki, bu rapor kamuoyuna hiçbir ciddi bilgi sunmadı. Bu durum düzeltilmeli, toplum bilgilendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa Kamalak: 'Abdullah Gül de hain mi?'

    OHAL, olağan hale gelirse problem doğar

    OHAL ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, şunları söyledi; "Hükümet 15 Temmuz'da çok ciddi bir problem ile karşı karşıya kaldı. Ancak daha sonra OHAL ile itham ile karşı karşıya kalan birçok insanın kendini savunma hakkını kısmen elinden aldı. Bundan dolayı hükümet OHAL içinde bulunsa bile mağdur edildiğine inanan insanların hak arayışlarını sağlayan mekanizmaları oluşturmalı bunları önünü açmalıdır. OHAL, olağanüstü bir durum var ise tabi ki de uygulanmalıdır. Ancak OHAL, olağan hale gelirse işte orda problem doğar. O zaman ortaya çıkan haksızlıkların önünü kesemezsiniz. Bundan dolayı da çok kısa zamanda hükümet bu yanlışlıkların önlenmesi yönünde adımlar atar"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow