hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye tekvandoda dünya üçüncüsü

    Türkiye tekvandoda dünya üçüncüsü
    expand

    Türkiye, Güney Kore'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nı erkeklerde takım halinde üçüncü olarak tamamladı.

    Gyeongju kentinde yapılan şampiyonada Türkiye bir altın, bir gümüş ve dört  bronz olmak üzere toplam altı madalya ile erkeklerde takım halinde dünya üçüncüsü oldu.

    Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandıran Servet Tazegül, şampiyonada MVP (En değerli sporcu) seçilirken, ay-yıldızlı ekip bayanlarda ise takım halinde beşinci sırada yer aldı.

    Dünya Tekvando Şampiyonası'nda erkekler takım sıralamasında ilk ikiyi İran ve Güney Kore alırken, bayanlarda ise sıralama Kore, Çin, Fransa ve Hırvatistan şeklinde oluştu.

    Şampiyonanın son gününde tatamiye çıkan iki Türk sporcusundan bayanlar artı 73 kiloda Nur Tatar, ilk maçında Ukrayna'dan Maryna Konieva ile karşılaştı.

    Müsabakayı hep önde götüren Nur Tatar, rakibini 12-8 yenmeyi başardı. Tatar sonraki turda ev sahibi Güney Kore'den Bom Sae An önünde çeyrek final aradı ama müsabakayı 4-3 kaybederek elendi.

    Erkekler artı 87 kiloda Ali Sarı ilk turda Katar'dan Abdelqader Aladhmi'yi geçerken, ikinci turda Sırp Vanja Babic'in karşısına çıktı. Zorlu geçen müsabaka 4-4'lük eşitlikle sonlandı. Uzatma devresinde bu kez altın vuruş rakipten geldi ve Ali Sarı, şampiyonadan elenen taraf oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow