hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rıza Kayaalp dünyanın "bir numarası"

    Rıza Kayaalp dünyanın bir numarası
    expand

    Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran grekoromen güreşçi Rıza Kayaalp, 7 yıl önce 76 kilo olarak geldiği ASKİ Güreş Takımında sıkletiniartırarak yükseldiği 120 kiloda dünyanın "bir numarası" olmayı başardı.

    ASKİ Güreş Takımının Teknik Direktörü Mehmet Akif Pirim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grekoromen güreş 120 kiloda Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez'i 2-0 yenerek altın madalya kazanan sporcusu Kayaalp'i çalıştırmaktan mutlu olduğunu söyledi.

    Milli güreşçinin "yenilmez güreşçi" Nunez'i mağlup ederek şampiyonluğa ulaştığını anımsatan Pirim, "Rıza Kayaalp ile gurur duydum. Rıza olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalya kazandırabilecek sporculardan birisi olacaktır" dedi.

    ASKİ Güreş Kulübü'nün 10 yıl önce kurulduğunu ve Türk güreşine önemli hizmetlerde bulunduğunu anlatan Pirim, şunları söyledi:

    "ASKİ ile birçok başarılara imza attık. Bünyemizde Recep Kara, Nazmi Avluca gibi birçok şampiyonlar yetiştirdik. ASKİ, Türk güreşinin her zaman lokomotifi oldu. Olmaya da devam ediyor. Grekoromen güreş milli takımının birçok başarılı sporcusu ASKİ bünyesindedir. Son şampiyonada Rıza Kayaalp ile altın, Nazmi Avluca ile bronz kazandık. Nazmi, şu an 36 yaşında ve hala minderde madalya kazanabiliyorsa, buna şapka çıkarılır. Rıza'nın rakibi Kübalı güreşçiye yenilmez güreşçi deniliyordu ama sporcumuz bunu yendi. Bu başarı FILA tarafından bile takdirle karşılandı. Türkiye, yeni ve çok değerli bir sporcu kazandı. Bundan kulüp ve hoca olarak gurur duyuyoruz."

    Pirim, Rıza'yı ASKİ'ye 15 yaşındayken 7 yıl önce babası Kerami Kayaalp'in Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nden getirdiğini belirterek, sporcusuyla ilk geldiği dönemlerdeki anısını ise şöyle anlattı:

    "Rıza bize ilk geldiğinde 76 kiloydu. Ben ona ağır sıklet, 120 kilo olacağını söyledim. Rıza da 'Hocam doldurabilir miyim?' dedi. Ben de dolduracağını söyledim. Şu an bunları başardığımız için mutluyum. Rıza'ya olimpiyat hedefi belirledik. Kendisini olimpiyatlara kadar sosyal yaşamdan soyutladık. Olimpiyatlarda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum."

    -GÖKÇEK DESTEKLEDİ-

    Mehmet Akif Pirim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in amatör sporlara büyük destek verdiğini belirterek, "Milli takımlarda madalya kazanan güreşçilerin birçoğu ASKİ'nin sporcusudur. Buradaki en büyük emek Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'indir" dedi.

    Gökçek'in sporcuları maddi ve manevi olarak desteklediğini dile getiren Pirim, "Başarı bir ekip işidir. Başkanın, kulüp yöneticilerinin ve teknik kadronun emeği var" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow