hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manchester City Dzeko transferini bitirdi

    Manchester City Dzeko transferini bitirdi
    expand

    Premier League ekibi Manchester City, Wolfsburg'dan Boşnak golcü Edin Dzeko'yu 32.5 milyon euroya transfer etti.

    City, uzun süredir peşinde olduğu 24 yaşındaki Dzeko'nun transferini tamamladı.

    Wolfsburg'un 2008-2009 sezonunda Bundesliga şampiyonu olmasında büyük rol oynayan Boşnak golcü, City ile dört buçuk yıllık sözleşme imzaladı.

    Almanya kariyerinde 111 maçta 66 gol kaydeden Dzeko, bir yıl önce Mark Hughes'un yerine Manchester City'nin başına geçen Roberto Mancini'nin dokuzuncu transferi oldu.

    Premier League kulübü, bu sezon Bundesliga'da 17 maçta 10 kez fileleri havalandıran Dzeko için Wolfsburg'a 32.5 milyon euro ödeyecek.

    City'nin bir yıldır kendisiyle ilgilendiğini belirten Dzeko, "ama Wolfsburg beni satmak istemedi. Gazetelerde bir sürü haber çıkıyordu ama nerede oynamak istediğim konusunda benim fikrim netti. Hedefleri böylesine büyük bir kulüpte olmaktan çok mutluyum. City ilk ve tek tercihimdi" dedi.

    Carlos Tevez ve Yaya Toure gibi yıldızlarla birlikte oynayacağı için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Dzeko, "kulübün benim için neden bu kadar çok para ödediğini taraftarlara göstermek istiyorum" diye konuştu.

    Edin Dzeko'nun gelişiyle Emmanuel Adebayor ve Roque Santa Cruz'un ara transferde Manchester City'den ayrılma ihtimali çok yüksek görünüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow