hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anelka-L'Equipe davası başladı

    Anelka-LEquipe davası başladı
    expand

    Fransa milli takımının golcüsü Nicolas Anelka'nın dünyaca ünlü spor gazetesi L'Equipe aleyhine açtığı dava bugün Paris'te görülmeye başlandı.

    Anelka, 2010 Dünya Kupası sırasında teknik direktör Raymond Domenech'e ettiği iddia edilen küfürleri kelime kelime manşetten veren L'Equipe'ten 150 bin euro tazminat istiyor.

    Fransa'nın 17 Haziran'da Meksika'ya 2-0 yenildiği grup maçının devre arasında Domenech ile çok sert şekilde tartışan ve bu olayın ardından kadroda çıkarılan Anelka, gazetenin, ağzından çıkan kelimeleri abartarak ve saptırarak verdiğini iddia ediyor.

    L'Equipe, söz konusu olayda Anelka'nın o zaman takımda teknik direktör olarak görev yapan Domenech'e söylediğini iddia ettiği, "git kendini becer o..punun evladı" cümlesini manşetten vermişti.

    Gazetenin kendisini kullanarak tirajını artırmayı hedeflediğini vurgulayan Anelka'yı Eric Abidal, Patrice Evra ve Thierry Henry gibi takım arkadaşları destekliyor.

    L'Equipe'in ise davada görgü tanığı olarak Fransa Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Jean-Claude Escalettes'i kullanacağı belirtiliyor.

    Escalettes, hem saha sonuçları hem de oyuncuların Anelka-Domenech tartışması sonrasındaki antrenman boykotuyla Fransa için tam bir fiyaskoyla sonuçlanan 2010 Dünya Kupası'ndan sonra görevinden istifa etmişti.

    Kupanın ardından Fransa Futbol Federasyonu'nun Güney Afrika'daki skandal gelişmelerle ilgili açtığı soruşturmada Nicolas Anelka milli takımdan 18 maç men cezası almıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow