hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nuri en iyi, Deniz Aytekin en kötü

    Nuri en iyi, Deniz Aytekin en kötü
    expand

    Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan Nuri Şahin, Bundesliga'da oynayan futbolcular tarafından sezonun en iyi oyuncusu seçildi. Sezonun en kötü hakemi ise Deniz Aytekin oldu.

    Kicker tarafından her sezon sonunda yapılan araştırmaya göre, Bundesliga oyuncuları yüzde 46.1 oranla Nuri'yi en iyi oyuncu olarak gösterirken, Nuri'yi yüzde 18.7 ile takım arkadaşı Mario Götze izledi.

    Sezonun en kötü hakemi olarak da Türk kökenli Bundesliga hakemi Deniz Aytekin yüzde 32.9 oranla seçilirken, en iyi hakem de yüzde 34.3 oran ile Florian Meyer seçildi.

    En iyi kaleci yüzde 70 gibi büyük bir oranla Alman milli takımı ve Schalke'nin kalecisi Manuel Neuer olurken, yüzde 40.4 oran ile Dortmund'u şampiyon yapan Jürgen Klopp en iyi teknik direktör seçildi.

    En kötü teknik direktör yüzde 34.2 oranı ile Wolfsburg'dan Felix Magath seçilirken, Magath'ı yüzde 28.5 oran ile Eintracht Frankfurt'u ikinci lige düşmekten kurtaramayan Christoph Daum izledi.

    Euro 2012 Şampiyonunun hangi ülke olacağı şeklindeki soruya Bundesliga oyuncuları yüzde 49.3 oran ile Almanya derken, İspanya'nın Avrupa şampiyonu olacağına inananların oranı yüzde 39.6 oldu.

    Oyuncular, Alman Futbol Federasyonu'nun milli takım teknik direktörü Joachim Löw ile olan sözleşmeyi daha şimdiden 2014 yılına kadar uzatmasını doğru bulup bulmadıkları şeklindeki bir soruyu da yüzde 88.6 oran ile "doğru" şeklinde yanıtladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow