hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    En çok kazanan futbolcu... Conca!

    En çok kazanan futbolcu... Conca
    expand

    Çin birinci futbol ligi takımlarından Guangzhou Evergrande, Arjantinli orta saha oyuncusu Dario Conca'yı transfer etti. Kariyerinde Arjantin ve Brezilya dışında bir ligde forma giymeyen Conca, aylık 2.5 milyon dolarlık maaşıyla dünyanın en çok kazanan futbolcusu olacak.

    Guangzhou Evergrande, Brezilya birinci futbol ligi takımlarından Fluminense'den Arjantinli orta saha oyuncusu Dario Conca'yı transfer etti.

    Guangzhou, 2010 yılında Brezilya liginin en iyi oyuncusu seçilen Conca için Fluminense'ye 10 milyon euro ödeyerek Çin futbol tarihinde bir rekora imza atacak ancak asıl dikkat çekici nokta, 28 yaşındaki oyuncuya ödenecek maaş.

    Kariyerinde Arjantin ve Brezilya dışında bir ligde forma giymeyen, Arjantin milli takımına hiç çağrılmayan Conca, Çin kulübünden 2.5 milyon dolar aylık alacak. Bu miktar, resmi rakamlara göre Conca'yı dünyanın en pahalı futbolcusu yapmaya yetiyor.

    Ronaldo ve Messi'den çok kazanacak

    Football Finance'in raporuna göre, sadece maaş bazında dünyanın en çok kazanan futbolcusu, Real Madrid'den 2.2 milyon dolar aylık alan Cristiano Ronaldo. Barcelona'nın Arjantinli süper yıldızı Lionel Messi 1.9 milyon dolarla üçüncü sırada.

    İsminin açıklanmasını istemeyen bir futbol menajeri, konuyla ilgili değerlendirmesinde, "gerçek rakamların açıklananlardan daha fazla olduğunu biliyorum, mesela Messi Barcelona'dan 3.3 milyon dolar alıyor. Conca en yüksek maaşlı futbolcu olmayacak ama kesinlikle ilk 10'a girer" dedi.

    Football Finance'in en çok kazanan futbolcular listesinde ilk 10'da yer alan Fernando Torres, Wayne Rooney, Yaya Toure, Kaka, Zlatan İbrahimoviç ve Carlos Tevez gibi yıldızların hepsinin maaşı Conca'dan düşük.

    Futbol devi Guangzhou Evergrande?

    Çin'in güneydoğusundaki Guangdong Eyaleti'nde bulunan Guangzhou, 12 milyonluk nüfusuyla Şangay ve Pekin'in ardından ülkenin üçüncü büyük kenti. 10 milyar dolarlık piyasa değeriyle Çin'in en büyük emlak ve inşaat şirketi Evergrande de özellikle bu bölgede faaliyet gösteriyor.

    Evergrande, geçtiğimiz yılın başında Guangzhou'nun futbol takımını ikinci ligdeyken 40 milyon dolara satın aldı. Öncelikle ülkenin önemli oyuncularını kadrosuna katarak birinci lige yükselen Guangzhou Evergrande, Filho, Renato Caja ve Muriqui gibi Brezilya futbolunun tanınmış isimlerini alarak transfer hamlesini devam ettirdi.

    Lee: "Bu sadece başlangıç"

    Conca ile Çin kulübü arasındaki görüşmelerde kilit isim olan işadamı Joseph Lee, Conca transferinin sadece bir başlangıç olduğunu, Çin'in Brezilya'dan futbolcu ithalatının artarak devam edeceği görüşünde.

    Sao Paulo'da bir ofisi bulunan Lee, "Asya futbolunun gözü Brezilya'da. Daha önce Avrupalı futbolcularla ilgileniyorlardı ama şimdiki odak noktaları Güney Amerika. Bu akış çok daha yoğun bir şekilde devam edecek" dedi.

    Lee, Conca'nın henüz Çin takımına imza atmadığını ama her şeyin yolunda gittiğini sözlerine ekledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow