hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya 1966'da doping yaptı iddiası

    Almanya 1966da doping yaptı iddiası
    expand

    Der Spiegel dergisine göre FIFA'nın Sağlık Komitesi Başkanı Mihailo Andrejevic tarafından, Batı Almanya Atletizm Federasyonu Başkanı'na gönderilen mektup, İngiltere ile Batı Almanya arasında oynanan final maçında 3 Alman futbolcunun doping yaptığına işaret ediyor.

    Futbol tarihinin en tartışmalı maçlarından biri olan 1966'daki Dünya Kupası finali, yeni ortaya çıkan bir mektupla, bu kez farklı nedenle de olsa tekrar gündeme geldi.

    Almanya'da yayımlanan Der Spiegel dergisine göre FIFA'nın o dönemki Sağlık Komitesi Başkanı Mihailo Andrejevic tarafından, Batı Almanya Atletizm Federasyonu Başkanı Max Danz'a gönderilen 29 Kasım 1966 tarihli mektup, İngiltere ile Batı Almanya arasında oynanan ve halen ''top çizgiyi geçti mi geçmedi mi?'' sorusuyla anılan maçta 3 Alman futbolcunun doping maddesi kullandığına işaret ediyor.

    İngiltere'nin 4-2 kazandığı maçtan aylar sonra gönderilen mektupta Andrejevic, isimleri açıklanmayan futbolcuların doping testlerinin pozitif sonuç verdiği ve bu futbolcularda kullanımı yasak olan uyarıcı efedrine rastlandığı konusunda Danz'ı bilgilendiriyor. Mektupta, tahlillerde, soğuk algınlığına karşı ilaç kullanıldığının tespit edildiği de ifade ediliyor.

    Nitekim, olayın, doping testinin yapıldığı ilk dönemlere denk geldiği de düşünülürse, futbolcuların bilinçli olarak kullanımı yasak bir madde alıp almadıklarına, ya da sadece soğuk algınlığını önlemek amacıyla hareket edip etmediklerine bir açıklık getirilemiyor.

    İngiltere'ye evinde dünya kupasını getiren maç, Geoff Hurst'ün uzatma dakikalarında ''ağları bulmayan'' golü nedeniyle halen tartışılıyor. 2-2 biten maçın uzatma bölümünde Hurst'ün kaleye gönderdiği şut, üst direğe çarpmış ve Azeri yan hakem Tevfik Behramov, topun kale çizgisinden içeri düştüğüne kanaat getirince, hakem tarafından gol kararı verilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow