hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borjan: F.Bahçe'ye karşı aldığımız galibiyeti...

    Borjan: F.Bahçeye karşı aldığımız galibiyeti...
    expand

    Sivasspor kalecisi Milan Borjan, Fenerbahçe karşısında aldıkları 2-0'lık galibiyeti, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevinde tutuklu bulunan kulüp başkanları Mecnun Otyakmaz'a hediye etti.

    Kaleci Borjan, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Çok zor bir maç oynadık, maçın başından sonuna kadar antrenörümüzün bizden istediği her şeyi yaptık, biz çok iyi ve çok güçlü bir şekilde savunma yaptık. Bunun da sonucunu aldık. Herkes takım için oynadı, kimse şahsi oynamadı" dedi. Borjan, "Bu galibiyeti, bütün gazetecilerin, bütün medyanın önünde başkanımıza hediye etmek istiyorum. Eğer şu anda bizi izliyorsa, onun arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum" diye konuştu.

    Sivassporlu oyuncu Kıvanç Karakaş ise maça iyi başladıklarını, iyi pozisyonlar bulduklarını ve bunları değerlendirdiklerini söyledi. Rakipleri Fenerbahçe'nin çok güçlü bir takım olduğunu ifade eden Karakaş, "Buraya gelene kadar da galiba 27 maçtır yenilmeyen bir takım. Yendiğimiz için çok mutluyum, takım arkadaşlarım gayet güzel ve özveriyle mücadele ettiler. Bütün takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum, bizi destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Sağ bek oyuncusu Uğur Kavuk da "Bugün sahada inanan, bütün hırsıyla sahaya hükmeden bir Sivasspor vardı. Hafta içi rakibimizi iyi analiz ettik, önde baskı yapmamız gerektiğini, onlardan daha çok mücadele etmemiz gerektiğini biliyorduk, bunu başardık. Bu galibiyeti bütün taraftarlarımızla beraber, kalbi bizimle atan insanlara armağan ediyoruz" dedi.

    Sivasspor'un golcüsü Ricardo Pedriel Suarez ise "Çok zor bir karşılaşma olacağını biliyorduk, hava koşulları da saha koşulları da bugün gerçekten futbol için elverişsizdi, bu yüzden daha zorlu bir mücadele olacaktı. Fenerbahçe buraya puan veya puanlar kazanmaya geliyordu, bunu biliyorduk ve çok zor olacağını da biliyorduk, fakat biz daha iyi mücadele ettik, golleri de bulduk, bu şekilde kazandık" diye konuştu.

    Sivasspor, Fenerbahçe'ye karşı 2. galibiyetini aldı

    Spor Toto Süper Lig'de sahasında lider Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup eden Sivasspor, rakibinin 27 maçlık yenilmezlik serisine son verdi. Fenerbahçe'yi yenerek bu sezonki 4. galibiyetine imza atan Sivasspor, bu galibiyetle puanını 14'e yükseltti. Kırmızı-beyazlı ekip, evindeki yenilmezlik serisini de 4 maça çıkardı.

    Sivasspor, ligde daha önce 9 kez yenilip, 2 defa berabere kaldığı Fenerbahçe'ye karşı Süper Lig'deki 2. galibiyetini elde etti. Sivasspor, şampiyonluğu kovaladığı 2008-2009 sezonunun 5. haftasında 26 Eylül 2008'de Fenerbahçe'yi Sivas'ta 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

    Sivasspor, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Fenerbahçe'ye karşı ligdeki ilk galibiyetini kazandı. Çalımbay'ın ekibi, geçen sezonki 2 maçtan da yenik ayrılmıştı. Fenerbahçe ise Aykut Kocaman yönetiminde Sivasspor'a ligde ilk kez yenildi. Kocaman'ın ekibi, geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da 1-0 yendiği Sivasspor'u, 34. haftada da deplasmanda 4-3 mağlup ederek Sivas'ta şampiyonluk turu atmıştı.

    Sivasspor'un gollerini atan Nijeryalı forvet Michael Eneramo ve Polonyalı oyuncu Kamil Grosicki başta olmak üzere Pedriel, Erman ve diğer oyuncular etkili bir futbol sergiledi. Sivasspor, hem hücumda, hem de savunmada etkili bir futbol ortaya koyarak sahadan 2-0 galip ayrılmasını bildi.

    Alex'in yokluğu hissedildi

    Kardemir Karabükspor ile Pazartesi günü oynanan maçta Alex'in kırmızı kart görmesiyle 85 dakika 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan ve yüksek bir efor sarf ederek karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Fenerbahçe'de, Sivasspor karşılaşmasında Karabükspor maçının yorgunluğu göze çarptı. Fenerbahçeli taraftarlar ise yenilgiye rağmen takımına tezahüratlarla destek verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow