hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünyanın en kötü takımı tarih yazdı!

    Dünyanın en kötü takımı tarih yazdı
    expand

    Futbol tarihine adını dünyanın en kötü takımı olarak yazdıran ve bu hafta başına kadar bir puan bile alamayan Amerikan Samoa ilk galibiyetini ve ilk beraberliğini alarak makus talihini yendi.

    Amerikan Samoa, Dünya Kupası Okyanusya Elemeleri grup maçında Cook Adaları'yla 1-1 berabere kaldı.Bu beraberlik American Samoa'nın trajik tarihindeki uluslararası düzeydeki ilk beraberliği olarak kayıtlara geçti.

    Amerikan Samoa bu haftanın başında Tonga'yı 2-1 mağlup ederek tarihindeki ilk galibiyetini almıştı.

    FIFA Dünya Sıralaması'nda sonuncu yani 204. sırada bulunan Amerikan Samoa Milli takımı tıpkı Andorra, Samoa, San Marino ve Montserrat gibi sıfır puana sahip.

    Ancak Amerikan Samoa'nın arka arkaya elde ettiği bu iki zafer durumu değiştirecek gibi görünüyor.

    Aralıkta yenilenecek FIFA listesinde Amerikan Samoa'nın dipten kurtulması bekleniyor.

    Amerikan Samoa'sının bu haftaya başlayana kadar 31 milli maç yapmış ve hepsini kaybetmişti. Bu maçlardan biri de Avustralya'ya karşı alınan 31-0'lık mağlubiyetti.

    Amerikan Samoa'sın tarihi başarısızlkıları arasında 15-0'lı Vanuatu maçı, 12-1'lik Solomon Adaları maçı, 13-0'lık Fiji maçı ve 18-0'lık Tahiti maçı da bulunuyor.

    Amerikan Samoa'sını tarihindeki ilk galibiyeti ve beraberliği tattıran takım koçu Thomas Rongen daha önce ABD U-20 takımını yönetmişti. Üç hafta önce göreve başlayan Rongen kısa sürede 31 yıllık kabus tarihi unutturdu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow