hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'a güçlü rakip: Braga

    Beşiktaşa güçlü rakip: Braga
    expand

    Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. turunda bu kupada geçen yılın finalisti olan Portekiz'in Braga takımıyla eşleşti. Beşiktaş, Braga'yı geçerse 3. turda Lazio - Atletico Madrid galibiyle eşleşecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2. tur eşleşmelerinde ilk maçlar 16 Şubat ikinci maçlar ise 23 Şubat'ta oynanacak.

    Üçüncü turda ilk maçlar 8 Mart 2012, rövanşları ise 15 Mart 2012'de oynanacak. UEFA Avrupa Ligi'nin finali ise Bükreş'teki Ulusal Stat'ta, 9 Mayıs 2012'de yapılacak. 

    Curoğlu: "Portekizliler avantaj"

    UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Portekiz'in Braga takımıyla eşleşen Beşiktaş'ta, genel sekreter Fahrettin Curoğlu, kadrolarında çok sayıda Portekizli bulunmasının Braga karşısında bir avantaj olduğunu söyledi.

    Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde Avrupa Ligi kura çekiminde Beşiktaş'ı temsil eden kulüp genel sekreteri Curoğlu, "Bu işin iyisi kötüsü yok. Bizdeki Portekizlileri biliyorsunuz kaç tane olduğunu. Onu değerlendirebilirsek Braga'yı geçeriz diye düşünüyorum. Orası yani bir deplasman gibi olmayacak" dedi.

    2. turda Braga'yı elemeleri halinde rakipleri olabilecek Lazio ile Atletico Madrid'e de değinen Fahrettin Curoğlu, şunları kaydetti:

     "Tahmin ediyorum birinci sonuçtan iyi bir sonuç alırsak Lazio ya da Atletico Madrid. Zor iş 3. tur. İspanya'da bize çok yabancı değil. Atletico Madrid, eğer Lazio'yu geçerse orada da rahat oynarız ama Lazio olursa biraz zorlanırız gibi geliyor. İtalyan futbolu bize ters geliyor. Hayırlısı olsun."

    Couto: "Beşiktaş'ta çok fazla Portekizli var"

    Braga takımının genel direktörü eski milli futbolcu Fernando Couto da Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu olduğunu dile getirerek, "Çok fazla Portekizli futbolcusu var. Portekiz futbolunu çok iyi tanıyorlar. Bizim için iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Bu turu geçebilecek birçok olanağımız var" diyerek, iddialı konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Carvalhal Braga'da doğdu

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda karşılaşacağı Braga hakkında Siyah Beyazlı takımın antrenörü Carlos Carvalhal, kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

    4 Aralık 1965 Braga doğumlu olan Carvalhal, kura ile ilgili yaptığı kısa açıklamada kolay bir eşleşme olmadığını ve bir üst tura yükselme şanslarının yüzde 50 olduğunu söyledi.

    "Kolay bir eşleşme olmadı. Braga, güçlü bir takım. Geçen yılın UEFA Avrupa Ligi finalist takımıyla eşleştik. Ancak Braga bu yıl çok iyi değil. Biz bu yıl daha güçlüyüz. Şansları yüzde 50-50 olarak görüyorum."

    Beşiktaş'ın Portekizli futbolcuları kuradan memnun

    UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Beşiktaş'ın, Portekiz'in Braga takımıyla eşleşmesi, siyah-beyazlıların Portekizli futbolcularını memnun etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnternetteki sosyal paylaşım sitelerinden yollanan mesajlarda Simao Sabrosa, "Braga-Beşiktaş büyük bir maç. Portekiz'e dönmek ve büyük bir takıma karşı oynamak güzel olacak. Arkadaşları yeniden görmek iyi olacak" derken, Hugo Almeida da "Braga büyük bir takım, turu geçmek için her şeyi yapacağız. Avrupa'da bu düzeye gelen her takım iyi ve eğer turu geçmek istiyorsak kazanmak zorundayız. Daha fazla gol atıp, onlardan daha az zorluk yaşamalıyız" ifadelerini kullandı.

    Rüştü: Dilerim biz kazanırız

    Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştikleri Portekiz'in Braga takımının kolay bir rakip olmadığını belirterek, "Dilerim kazanan ve turu geçen takım biz oluruz" dedi.

    Tecrübeli kaleci, NTV Spor'a yaptığı açıklamada, rakiplerinin iyi futbol oynadığını ancak geçen sezondan birkaç oyuncusunu kaybettiğini ve teknik direktör değişikliği yaptığını anlatarak, "Kolay bir rakip ile eşleşmedik. Futbol oynamasını iyi bilen, ama geçen sezondan birkaç oyuncusunu kaybeden, teknik direktörünü değiştiren ve şu anda ligdeki konumları itibariyle hemen hemen bizim gibi olan bir takım. Zevkli bir mücadele olacak. Bizde Portekizli futbolcu arkadaş sayısı biraz fazla. Onlar da Portekiz takımı. Umarım çekişmeli, zevkli bir karşılaşma olur. Kıyasladığımız zaman her iki takımda da kaliteli oyuncuların olduğunu görüyoruz. Dilerim kazanan ve turu geçen takım biz oluruz" diye konuştu.

    Rüştü Reçber, bu turu geçtikleri takdirde, 3. turda Lazio-Atletico Madrid eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek olmalarının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

    "İlk hedefimiz Braga karşısında tur atlamak. Bunu atlattığımız zaman takım sayısı azalıyor. O saatten sonra gelen takımlar muhakkak hak eden takımlar olacaktır. Lazio-Atletico Madrid galibiyle eşleşmemiz yine bir ilk olur. Onlar da büyük takımlar. Benim için en önemli husus şu, bizim takımımız özellikle iki serilik maçlarda iyi performans gösteren bir takım. O yönden pek sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Ancak önceliğimiz bu turu geçebilmek."

    Teknik direktörleri Carlos Carvalhal'ın Braga'yı çok iyi tanıdığını da belirten Rüştü Reçber, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile eşleşen Trabzonspor'a da başarılar diledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Braga

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. turundaki rakibi Portekiz temsilcisi Braga, geçen sezon aynı kupanın finaline adını yazdırmış, ancak aynı ülkenin Porto takımına finalde 1-0 yenilerek, kupayı elinden kaçırmıştı.

    AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen sezonun finalisti Braga, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne Beşiktaş gibi play-off turundan katıldı. Play-off'ta İsviçre temsilcisi Young Boys ile eşleşen Braga, sahasında 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kaldığı rakibini elemişti.

    Braga, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda 6 maçta, 3 galibiyet, 2 beraberlikten elde ettiği 11 puanla, Club Brugge'ün ardından ikinci olarak üst tura çıktı.

    -Gruptaki maçları-

    Braga'nın UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki maçları şöyle:

    Birmingham-Braga.: 1-3
    Braga-Club Brugge: 1-2
    Maribor-Braga....: 1-1
    Braga-Maribor....: 5-1
    Braga-Birmingham.: 1-0
    Club Brugge-Braga: 1-1

    -Puan durumu-

    Braga'nın da yer aldığı H Grubu'ndaki puan durumu ise şöyle oluşmuştu:

    Takımlar O G B M A Y P
    -----------------------------------------------
    1.Club Brugge 6 3 2 1 12 9 11
    2.Braga 6 3 2 1 12 6 11
    3.Birmingham City 6 3 1 2 8 8 10
    4.Maribor 6 0 1 5 6 15 1

    -Kadrosu-

    Teknik direktör Leonardo Jardim yönetimindeki 33 oyuncunun bulunduğu Braga'nın bu sezonki kadrosunda 12'si Brezilyalı, toplam 18 yabancı oyuncu forma giyiyor.

    Kadroda, şu isimler yer alıyor:

    Kaleciler: Quim, Tommaso Berni, Rui Vieira, Bruno Martins 
    Savunma: Rodrigo Galo, Nuno Coelho, Ewerton, Baiano, Elderson, Emmanuel Imorou, Paolo Vinicius, Douglao, Artur Jorge,
    Orta saha: Mossoro, Fran Merida, Djamal, Leandro Salino, Custodio, Hugo Viana, Nunninho, Nani, Tiago Veiga
    Forvet: Helder Barbosa, Paulo Cesar, Lima, Nuno Gomes, Alan, Erivaldo, Carlao

    Bu arada, Braga, Beşiktaş karşısına, son Club Brugge maçında kırmızı kart gören savunma oyuncusu Elderson'dan yoksun çıkacak.

    -Kendi liginde 4'üncü sırada-

    Braga, 12. haftası geride kalan Portekiz Premier Ligi'nde 6 galibiyet, 4 beraberlik sonucunda topladığı 22 puanla 4. sırada yer alıyor. Kırmızı-beyazlı ekip, ligde 20 gol atıp, kalesinde 9 gol gördü.

    Braga, ligdeki 6 galibiyetinin 5'ini kendi sahasında aldı.

    -UEFA Intertoto Kupası'nı kazandı-

    Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Braga, 2008 yılında ise UEFA Intertoto Kupası'nı müzesine götürdü.

    Avrupa kupalarında toplam 87 maça çıkan Braga, 38 galibiyet, 17 beraberlik, 32 yenilgi aldı.

    -Portekiz'de 1 kupası var-

    Braga, ülkesinde ise 1966 yılında Portekiz Kupası'nı müzesine götürdü.

    19 Ocak 1921 yılında kurulan kırmızı-beyazlı renklere sahip Braga, maçlarını 30 bin 154 kişi kapasiteli Municipal Stadı'nda oynuyor.

    -İlginç eşleşme-

    UEFA Avrupa Ligi'ndeki Beşiktaş-Braga eşleşmesi, siyah-beyazlı takımdaki Portekizlilerin çokluğu bakımından da ilginç oldu.

    Beşiktaş'ı Portekizli teknik direktör Carlos Carvalhal çalıştırırken, siyah-beyazlıların bu sezonki kadrosunda tam 6 Portekizli futbolcu yer alıyor.

    Ricardo Quaresma, Simao Sabrosa, Hugo Almeida, Manuel Fernandes, Julio Alves ve sakatlığı nedeniyle henüz forma giyemeyen Bebe, ülkelerinin takımına karşı Beşiktaş'ın başarısı için mücadele edecek.

    -Carvalhal Braga'nın başındaydı
    Beşiktaş-Braga eşleşmesi, siyah-beyazlıların teknik direktörü Carlos Carvalhal açısından da özel bir öneme sahip. Braga'da doğan Carlos Carvalhal, futbola da bu takımın altyapısında başladı. Genç teknik direktör, 2006 yılında da Braga'nın teknik direktörlüğünü yaptı.

    -Sivasspor'u eledi-

    Braga, Avrupa kupalarında daha önce Türk takımlarından sadece Sivasspor ile eşleşmişti.

    2008-2009 sezonunda UEFA Intertoto Kupası 3. turundaki eşleşmede Portekiz temsilcisi, deplasmanda 2-0, kendi evinde ise 3-0'lık sonuçlarla turu geçmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow