hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da ulaşım zammı mahkemelik oldu

    Ankarada ulaşım zammı mahkemelik oldu
    expand

    Ankara'da toplu taşıma ücretlerine yapılan zam mahkemelik oldu. Tüketici Hakları Derneği, zam kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için nöbetçi idare mahkemesinde dava açtı. Zammı protesto eden CHP Gençlik Kolları üyesi 7 kişi ise gözaltına alındı.

    Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar, dava dilekçesini verdikten sonra açıklama yaptı.

    Ankara'da toplu taşıma ücretlerinin 1 Ocak'tan itibaren yüzde 10 ila 13 arasında zamlandığını hatırlattı.

    Türkiye'de ortalama belediye otobüs biletinin 1 lira 32 kuruş olduğunu söyleyen Çakar, Ankara'daki yüksek ulaşım ücretlerinin hem hukuksal hem de tüketici hakları açısından kabul edilir olmadığını söyledi.

    Çakar, "Son zam kararıyla 1 kişinin çok binişli kartlarda transfersiz aylık ulaşım ücreti 99 lira, yani asgari ücretin yüzde 16'sı olmuştur. Dünyanın hiçbir başkentinde tüketicilerin aylık ücretinden ulaşıma bu kadar pay ayırdığı bir fiyat politikası yoktur" dedi.

    Turhan Çakar'ın tüketicilere de çağrısı vardı. Çakar, açılan  davanın kazanılması halinde fazladan ödedikleri bedeli alabilmeleri için kullanmış oldukları ulaşım biletlerini saklamalarını istedi.

    7 kişiye gözaltı

    Bu arada CHP Gençlik Kolları üyesi 7 kişi, Yenimahalle Çiftlik Kavşağı'nda yaptıkları eylemle ulaşım zammını protesto etti.

    Çeşitli pankartlar açan CHP'liler güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

    Haklarında Kabahatler Kanunu uyarınca işlem yapılan 7 kişi, daha sonra serbest bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow