hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da taksici cinayetinin şüphelileri yakalandı

    Manisada taksici cinayetinin şüphelileri yakalandı
    expand

    Manisa'da geçen hafta işlenen taksici cinayetinin şüphelilerinin yakalandığı bildirildi.

    Polisin, 17 yaşındaki iki zanlıya, araçta bıraktıkları "Çığlık" korku film serisinde kullanılan maskeden yola çıkarak ulaştığı belirtildi.

    Manisa Valisi Celalettin Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Jandarma Alay Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa çalışması sonucu faillerin yakalanarak gözaltına alındığını söyledi.

    Güvenç, 29 Aralıkta Saruhanlı ilçesine bağlı Paşaköy beldesinde işlenen taksici cinayetinin kendilerini derinden üzdüğünü ve zanlıların yakalanması için yoğun şekilde sürdürülen çalışmaların sonucunda şüphelilere ulaşıldığını açıkladı.

    Taksi parası üzerine çıkan tartışma sonucunda 17 yaşında iki gencin cinayeti işlediğini ifade eden Vali Güvenç, taksici Şahabettin Ercan'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Manisa merkeze bağlı Karaağaçlı beldesinde ikamet eden M.I (17) ile Y.E'nin (17) gözaltına alındığını bildirdi.

    Güvenç, zanlılara ulaşmak için 50'ye yakın kamera kaydının izlenmesinin yanı sıra takside bulunan bir maskenin barkodundan üretici firma ve toptancısı ile perakende satışı yapan firmaya ulaşıldığını, tespit edilen eşgaller sonrasında çevre köy ve beldelerde yapılan incelemenin ardından zanlıların ele geçirildiği bilgisini verdi.

    Güvenç, "Elimizdeki verilerin ışığında Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden destek alarak, örnek bir işbirliği yaparak, olayın faili olan 2 genç çocuk tespit edildi. Bu çalışmadan dolayı tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Taksici cinayetleri kamuoyunu ve bizleri çok üzmekteydi. Kısa süre içerisinde eldeki verilerin, en küçük delillerin, tekniğin kullanılarak bulunması Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin çok önemli bir başarısıdır. Hepsini yürekten kutluyorum" dedi.

    Yapılan açıklamanın ardından Vali Celalettin Güvenç, beraberinde İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter ile birlikte, öldürülen taksicinin durağını ziyaret ederek şüphelilerin yakalandığı haberini verdi.

    Taksi durağında da gazetecilere açıklamada bulunan Vali Güvenç, o gün yaşanan olayın ardından taksi durağını ziyaret sırasında bu olayı çözeceklerini belirttiklerini söyledi.

    Güvenç, "O günden bu yana tüm deliller değerlendirilerek iz sürülüyordu. Akşam saatlerinde İl Jandarma Alay Komutanlığı binasında yaptığımız değerlendirme toplantısı sırasında görevliler ve jandarma ekipleri zanlıları aldıklarını ve zanlıların suçlarını itiraf ettiklerini toplantıdaki heyete bildirdiler. Biz de bunu kamuoyu ile, taksici esnafı ile paylaşalım, müjdeli haberi vererek baş sağlığı dileklerimizi bir kez daha iletelim istedik" diye konuştu.

    Manisa Esnaf Odaları Birlik Başkanı ile Manisa Şoförler Odasından taksi duraklarının önüne kamera yerleştirilmesini isteyen Güvenç, "Bu olayda da mobese kameraları dışında, cadde üzerindeki esnafın bazı kameralarından istifade ettik. İkinci olarak ise taksici esnafının mutlaka bir GPRS cihazı takması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu da Şoförler Odası Başkanımızdan rica ediyoruz. Teknolojiyi kullandığımız takdirde suç ve suçlu ile mücadelede elimiz güçleniyor. Bu olay da bunun somut bir göstergesidir" dedi.

    Zanlıların yakalanmasına yönelik inançlarını kaybetmediklerini ifade eden Manisa Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli de Manisa'da olayın çok kısa süre içerisinde çözüldüğünü, İstanbul'daki taksici cinayeti faillerinin de kısa zamanda yakalanacağını ümit ettiklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow