hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayırsever klima soyguncuları!

    Hayırsever klima soyguncuları
    expand

    Antalya'nın merkez Aksu ilçesinde, okulların klima ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve kullanılmakta olan klimaların da bakımını yaptıracaklarını söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 7 zanlı yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklanırken, zanlıların okullardan söktükleri 23 klimanın 18'i ele geçirildi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ile merkez Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulunarak, bazı kişilerin okullara klima bağışında bulunacaklarını, mevcut klimaların da bakımını yaptıracakları bahanesiyle kendilerine başvurduğunu belirtti.

    Karakaş ve Yanmaz, okullardaki klimaların bu kişilerce söküldüğünü ancak klimaların bir daha kendilerine getirilmediğini bildirdi.

    Aksu Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı geniş çaplı soruşturmada, Aksu'daki Pınarlı Cumhuriyet, Cihadiye, Şeref Ülker, Aksu ve Hacıaliler ilköğretim okullarında 23 klimanın söküldüğü belirlendi.

    Polis, kendilerini "hayırsever" olarak tanıtarak dolandırıcılığı organize ettikleri ve okul yetkilileriyle bağlantı kurdukları iddia edilen R.S, A.T, H.Ö, G.Ç, R.T, Ö.Ş. ve E.S'yi gözaltına aldı.



    Zanlıların, bakım yaptıracakları bahanesiyle okullardan söktükleri 23 klimanın kullanılmış eşya satışı yapan iş yerlerine sattığı belirlenirken, bu iş yerlerine satılan klimaların 18'i ele geçirildi.

    Polis, klimaları satın alan iş yeri sahipleri hakkında da işlem başlattı.

    "Nitelikli dolandırıcılık" kapsamında yürütülen soruşturmada yakalanan R.S, A.T, H.Ö. ve G.Ç. adliyeye sevk edilirken, gözaltındaki R.T, Ö.Ş. ve E.Ş. adlı genç kızlar ise savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

    Savcılığa ifade veren 4 zanlı mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, R.S., G.Ç., A.T.'yi tutuklayarak cezaevine gönderirken, H.Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Zanlıların, dolandırıcılığın ardından paraları birlikte tatil yaparak harcadıkları öne sürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow