hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Başsavcılığı'nda 'çarpıcı' atamalar!

    Ankara Başsavcılığında çarpıcı atamalar
    expand

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yapılan yeni görevlendirmeler dikkat çekti. HSYK seçimlerinde aday olan ve ismi YARSAV'nın desteklediği listede yer alan Cumhuriyet savcısı Abbas Özden pasif göreve çekildi. Yeni görevlendirilenlerin çoğu ise Adalet Bakanlığı'nda görev yapan savcılar arasından seçildi.

    HSYK'nın 6 Ocak'ta yaptığı atamalar ile İstanbul Sarıyer'den Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan  İbrahim Ethem Kuriş, Başsavcılık'ta yeni görevlendirmeler yaptı.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu'nda uzun yıllar görev yapan ve kritik soruşturmaları yürüten savcı Abbas Özden, İnfaz Savcılığı'nda görevlendirildi.

    Özden, Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi'nde usulsüz arama yaptıkları iddia edilen 10 polis hakkında açtığı dava ile isminden söz ettirmişti.

    Son olarak da HSYK seçimlerinde YARSAV'ın listesinden aday olmuştu.

    Savcı Özden'in hakkında dava açtığı 10 polis beraat etti.

    Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi, polislerin İşçi Partisi'nde yaptığı aramanın yasalara aykırı olduğunu kabul etti. Ancak suç işleme kastı olmadığına karar verdi.

    10 polis ile ilgili davada, polislerin avukatı ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 22 Ekim 2010'da HSYK üyeliğine atadığı Ahmet Gökçen'di. Gökçen, polisler hakkındaki beraat kararından bir gün önce vekaletten çekildiğini açıklamıştı.

    Kısa bir süre öncesine kadar Adalet Bakanlığı'nda tetkik hakim, Adalet Başmüfettişi ve müfettiş olarak görev yapan sekiz savcı ise, HSYK'nın 6 Ocak'ta aldığı karar ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandılar.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow