hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli kadın sürüne sürüne muayeneye gitti!..

    Engelli kadın sürüne sürüne muayeneye gitti..
    expand

    Adana'da bir hastanede yürüme engelli, yaşlı ve hasta bir kadın onlarca kişinin gözleri önünde, sürüne sürüne muayene olmaya gitti. Hastabakıcıların yaşlı kadına tekerlekli sandalye vermemesine sinirlenenler o anları "ibret olsun" diye cep telefonlarıyla kaydettiler...

    Sağlık Bakanlığı, Adana'da yaşlı ve engelli bir hastanın tekerlekli sandalye ya da sedye ile taşınmadığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde engelli ve yaşlı bir kişinin muayene odasına sedye ya da tekerlekli sandalye ile taşınmadığı, bir doktorun müdahalesinin ardından tekerlekli sandalye ile taşındığı yönündeki iddialar anımsatıldı.

    Konunun Bakanlık tarafından yakından takip edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayla ilgili Adana Sağlık Müdürlüğümüzün başlattığı incelemenin yanı sıra Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığımızca soruşturma başlatılmıştır. Bu inceleme ve soruşturmalar sonucunda ihmal ve kusuru tespit edilenler hakkında yasal işlemler yapılacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow